Kayarken de stil sahibi!

Kazaktan bota, bereden monta tüm kalın kıyafetleri bavula sığdırmak imkasız. Peki en stil ve hafif parçalar nasıl bir araya getirilir?

Alexander Kokoskeriya

Alexander Kokoskeriya


Kayarken de stil sahibi!

BOT

Kışın en önem verilmesi gereken giysilerden biri tabii ki botlar! Soğuğa karşı koruyan, hafif ve mümkünse içi kürklü modelleri seçmelisiniz. Hem kayarken hem de kaldığınız otel veya dağ evindeki sosyal aktivitelere katılırken desenli ve renkli modelleri tercih edin.

GÖZLÜK VE KAYAK

Alışılmış klasik bir kar gözlüğündense, başınızın arkasından bağlanan bir güneş gözlüğünü yanınızdan ayırmayın. Gözlerinizi soğuktan ve güneşten koruyacak gözlüğün metal olmasına ve özellikle yanlardan rüzgar almamasına dikkat etmelisiniz. Yaklaşık dört sezon öncesinde kalan koyu renk kayak gözlükleri çoktan bir kenara bırakıldı ve onların yerini farklı renk, boy ve desendeki dinamik ve eğlenceli modeller aldı.

MONT

Kayak yaparken, mont en göz alıcı giysi olarak ön sırada yerini hep alır. Bu sene uzun kayak montları yerine kısa ve hafif olanları tercih etmelisiniz. Yakası kürklü olanları tercih ediyorsanız mutlaka belden oturtmalı modelleri tercih edin çünkü bol ve hantal kesimler yerini dar kesimlere bırakalı bayağı oluyor. Renk seçiminde tamamen özgürsünüz.

Kayarken de stil sahibi! - Resim : 1

PANTOLON

Hantal ve oldukça kullanışlı olan tulumları artık kullanmamaya özen gösterin çünkü aktivite yaparken hareket kabiliyetinizi daima kısıtlıyorlar. Bunun için özel olarak üretilmiş,hafif, çok rahat ve farklı desenlerde kayak pantolonları seçmelisiniz. Böylece vücudunuzu soğuğa karşı doğru bir şekilde korurken aynı zamanda tarzınızı da ön plana çıkarabilirsiniz.

ELDİVEN VE ŞAPKA

Özellikle poliüretan ya da sentetik kumaştan yapılmış özel eldivenler, soğuğa karşı elleri korurken hareket alanını da kısıtlamaz. Şapkalara gelince; içi kürklü dışı su geçirmeyen kumaşları tercih edin ki, başınızı ve kulaklarınızı özellikle dondurucu dağ rüzgarından koruyabilin.

TREND ALARMI

SOFİSTİKE KADİFELER

Bu kışın kendinden en çok söz ettiren kumaşı açık arayla kadife oluyor. Kadifenin elegan duruşu sezonun genel hatları ve 80’li yılların sofistike dokunuşuyla bir araya geliyor. Gardırobunuz için seçmeniz gereken en önemli kadife parçalar ise; dar kuplu ceketler, uzun veya midi boy şık elbiseler, takım elbiseler, transparan detaylı bluzlar ve tabii ki bol volanlı etekler. Ön plana çıkan renklere gelince şüphesiz şarap bordosu, parlament ve petrol mavisi, siyah ve toprak tonları. Desen olarak ise doğanın romantik motiflerini görmek mümkün. Yıllanmış şarap gibi kadifeler de yıllar geçtikçe sofistike kalmayı başarıyor.

EN MODA

Kış aylarında gözlerinizi soğuktan ve güneşten koruyacak gözlüğün metal olmasına ve özellikle yanlardan rüzgar almamasına dikkat etmelisiniz. Size farklı dizaynları ile daima ön plana çıkan ve özellikle deri spoiler detayı ile çarpıcı bir şıklık sunan Givenchy güneş gözlüğünü önerebilirim. Her yüz tipine uygun olan ve geniş bir renk paletine sahip bu model, minimal ve hafif tasarımıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Kış denince ilk akla gelen eldiven oluyor çünkü hem soğuk havalara karşı önemli bir görevi var hem de giyeceğiniz kombini daha stil ve sofistike bir hale getiriyor. Benim yeni sezondaki favorilerimden biri, deri ve kürk karışımından yapılmış Paule Ka eldivenler. İster hafta içi yoğun şehir hayatında ister hafta sonu dağ evi buluşmaları veya kayak tatillerinde ellerinizi ve stilinizi daima sıcak tutmaya hazırlar.

Kış aylarının en hit markalarından MSGM, modern tavrıyla kışa meydan okurken, Moon Boot dayanıklı ve konforlu modelleriyle hem şehir içinde hem de özelliklekayak yaparken ayaklarınızı ısıtmaya hazır. Bu iki marka çetin kış sezonunda çok renkli bir iş birliği ile kış stilinize trendi bir yorum katıyor. Düz renklerini ya da sezonun favorisi olan çiçekli ve kare desenlerde olanlarını tercih edebilirsiniz.

SPOR TUTKUNU olmalarının yanı sıra stilleri ve güzellikleri ile fark yaratan iki yakın dost Burcu Esmersoy ve Merve Göknar İnal’ın hayat verdiği, isminin anlamını İtalyancada sarışın anlamına gelen kelimeden alan Biondina; özgünlüğü, fonksiyonelliği ve yaratıcılığı ile spor giyime imzasını atıyor. Sürekli kendini yenileyen, önceliği ‘biz ne isterdik?’ empatisine dayanan marka her dönem en kaliteli kumaşlarla yepyeni tasarımlara imza atıyor ve spor dünyasında fark yaratan yaklaşımlarıyla dinamik, aktif giyimi günlük hayatlarımıza taşıyor.

Kayarken de stil sahibi! - Resim : 2

YOĞUN BiR iŞ  haftası sonrasında şehir hayatının stresinden ve yorgunluğundan uzaklaşmak için şehirli kadınların ilk ve tek yapması gereken aktivite, harika bir spa merkezine gitmek veya keyifli bir ortamda spor yapmak olmalı. Size büyük bir spa merkezi, spor salonu, vitamin barı, geniş havuzlu ve özel spor derslerin de yapıldığı son derece modern yapısı ve güler yüzlü personeli ile yakın tarihte açılan LifeStyle Spa&Fitness’i önermek isterim. Eğer sağlıklı yaşamın temel taşlarını yerine getirmek, sportif aktiviteler ve kişisel bakım konularında kendinize fayda sağlamak istiyorsanız mutlaka uğramalısınız.

Kayarken de stil sahibi! - Resim : 3