Kitap fuarına bekliyorum!

“Nefeste Saklı Hayat”, TÜYAP Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşuyor.

Ebru Şinik

Ebru Şinik


Kitap fuarına bekliyorum!

Ohhh, en sonunda yıllardır yazmayı planladığım “Bütünsel Sağlık, Mutluluk ve Güzellik” dizime ait 1 no’lu kitabım bitti ve ilk defa bu pazar günü TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarla buluşacak! Çok heyecanlıyım...

Kitabımın ismi “Nefeste Saklı Hayat”

Bir nevi gündelik yaşam için nefes egzersizleri kılavuzu olan bu kitabımı neden yazdım, içinde neler var? İşte kitabımdan sizin için seçtiğim bazı alıntılar;

“Bu kitap, gündelik yaşamınızı kolaylaştırmanızı, kendinizi daha iyi, daha sağlıklı ve daha mutlu hissetmenizi sağlayacak uygulamaları içeren bir rehber. Aynı zamanda bu uygulamalardan birini gündelik rutininize eklediğinizde zaman içinde hayatla, dünyayla ve hatta evrenle ilgili farkındalık seviyenizi yükseltebilecek bir egzersiz kitabıdır. 

Rutinlerin bu denli güçlü olabileceğine asla inanmazdım; ta ki yaşayana ve ikna olana dek... Meğer yaşamın sırları rutinlerde ve paradokslarda gizliymiş. Şu anda bu minik açıklamam size hiçbir şey ifade etmeyebilir ve hatta saçma bulabilirsiniz; tıpkı bir zamanlar benim yaptığım gibi. Ancak sizi temin ederim ki daha iyi ve mutlu olmak, geleceğe dair hayallerinizle sınırlı değil. Bu, tamamen kendiniz için ve günlük olarak yaptığınız seçimlerde ve verdiğiniz kararlarda saklı.

Bu bir başlangıç kitabı; basit, anlaşılması ve uygulaması kolay ama bir o kadar da güçlü bir başlangıç... Bu kitabın yayınlanmasından kısa bir süre sonra yaşamınızda tümüyle denge, huzur, sağlık ve güzellik yaratmak üzere,“Ayurvedik Yaşam ve Wellbeing” haline dair çok farklı konularda kaleme aldığım diğer kitaplarımı da “Yükselen Çağ Bütünsel Sağlık, Mutluluk ve Güzellik Serisi” adı altında yayınlamaya devam edeceğim. Ama önce nefesiniz ile işe koyulmayı uygun buldum. Neden mi? Çünkü ben öyle yaptım! 

Fark ettiyseniz “değişim” değil, “dönüşüm” dedim. Yani bu egzersizler neticesinde başka bir insan olmayacaksınız. Siz gene siz olacaksınız fakat artık beklemediğiniz şekilde gelişen olaylar esnasında, trafikte ya da projenizin kabul edilmediği bir toplantıda sinir sisteminiz eskisi gibi etkilenmeyecek, böbrek üstü bezleriniz derhal stres hormonları pompalamayacak, gerdanınıza ve yüzünüze kan hücum etmeyecek, ruh haliniz anında değişmeyecek. Çünkü merkezi sinir sisteminiz düzenli olarak uyguladığınız bu nefes egzersizleri neticesinde dengelenecek ve epigenetik seviyede hücreleriniz bu değişime olumlu olarak cevap vererek, davranış kalıbını değiştirecek. 

Ancak özellikle vurgulamam gerekiyor ki, bu eğitimleri alıp, “Tamam artık, nefes teknikleri ile ilgili her şeye hakimim” deme şansınız kesinlikle yok. Böyle bir söylemde bulunanlara da şüphe ile bakın. Evet, dünyaca ünlü hocalardan eğitim aldım ve tüm eğitimimin en önemli bölümü şuydu: 

“Teoride belki evrenin sırlarını dahi bilebilirsiniz ama siz o bilgiyi pratiğinizde düzenli olarak uygulamadığınız sürece teori bilgisi kendi kendine sizde herhangi bir açılım yapmaz ve o bilginin içerdiği niteliklerden de faydalanamazsınız. Kadim ilimlere yönelik bu tekniklerin faydalarını ancak belli bir rutine oturttuğunuz takdirde deneyimleyebilirsiniz.”

Nokta!

İşte tüm eğitimlerim neticesinde öğrendiğim en önemli ana prensip budur; gündelik rutinleri dönüştürme gücü! Bu prensibi yaşamınızın her alanına uygulayabilirsiniz. Size çok tipik bir örnek vermek istiyorum. 

Kişisel gelişim amacı ile sık sık o eğitimden bu eğitime gidip, her yerde bazı bilgiler ve uygulamalar öğrenip, hiçbirini düzenli olarak yapmadığınız için halen aradığını bulamadığını düşünenlerdenseniz, size hoşunuza gitmeyecek bir haberim var. En büyük üstatlara dahi gitseniz; kişisel gayretiniz olmadan, uygulamalarda disiplin sağlamadan -ilahi lütuf haricinde- bir arpa boyu dahi ilerleyemezsiniz. Kişisel gelişim kazanma, hayatınızda bütünsel sağlık ve denge yaratma ve daha iyi ve mutlu olma hali, kendinize ayıracağınız zaman dilimlerinin bu doğrultuda verimli olarak kullanılmasına bağlıdır.

Bu kitapta paylaşılan kontrollü nefes teknikleri uygulamaları neticesinde;

Stresi yönetme, 

Depresyon, uykusuzluk ve anksiyete ile başa çıkma, 

Fiziksel ve zihinsel detoks yapma, 

Yavaş metabolizmanızı hızlandırarak zayıflamayı destekleme, 

Sindirim sisteminizi dengeleme ve düzenli çalışmasını sağlama, 

Fiziksel ve zihinsel enerjinizi yükseltme, 

Odaklanma yeteneğinizi güçlendirme, 

Konsantrasyonunuzu artırma, 

Sıcak basmasına karşı vücudunuzu serinletme, 

Tiroid ve prostat bezlerinin düzenli çalışmasını destekleme, 

Cesaretinizi ve öz güveninizi artırma, 

Açlığı ve susuzluğu sakinleştirme, 

Cildinizde doğal botoks etkisi yaratma, 

Akciğerlerin kapasitesini yükselterek astımı şifalandırma, 

Sesinizi mükemmel bir tona getirme

ve bunlar gibi daha birçok fizyolojik fayda sağlamanın yanı sıra ayrıca içinizde sessiz sedasız aktive edilmeyi bekleyen yeteneklerinizi, gerçek potansiyelinizi keyifli ve heyecanlı bir dönüşüm süreci ile keşfetmeye başlayacaksınız. İçinizde saklı olan bu bilgiler siz hazır oldukça açığa çıkarak, belki henüz çok da emin olmadığınız yaşam amacınızı bulmak ve gerçekleştirmek gibi hayati önemi olan konularda dahi size rehberlik yapacak. ”

Sanırım kitabımın girişindeki bu alıntıdan sonra konunun ilginizi çekip çekmeyeceği ile ilgili bir fikir sahibi olmuşsunuzdur. İmza etkinliğime gelmek isterseniz, İstanbul Kitap Fuarında, 13 Kasım Pazar günü 15.00-17.00 saatleri arasında, 3 no’lu salonda, 3305 no’lu Altın Kitapları Yayınevi standında hepinizi bekliyor olacağım!

Ebru Şinik ile İyi Ol, Mutlu Ol

Ayurvedik Yaşam ve Wellbeing Danışmanı

www.yukselencag.com