40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili…

Sezonun hit rengi!

İncifer İbiş

İncifer İbiş


40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili…

Daha 3 gün önce yaz gelemedi diye sızlandığım gün dün gibi! Yaz bitmek üzere ama önümüze bakalım, enerjimizi düşürmeden devam edelim, mis gibi bir sonbahar bizi bekliyor.

40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili… - Resim : 1

Hep derim ya bir şey alırken çok şey ile kombinleyeceğiniz parçalar seçin diye, 'military yeşili' bunlardan biri bu sezon. Yılların haki yeşili 'millitary' oldu diyenlerinizi duyuyorum, ben de öyle düşünüyorum ama trend bu! Sizin canınız hangisini istiyorsa onu kullanın... Ben bu renkleri çok erkek rengi bulur, "üzerime giymem" derdim. Ama insanın gözü alışıyor mu ne:)

40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili… - Resim : 2

Aslında birkaç sezondur koleksiyonlarda yerini alıyor ama bu yıl kış rengi olan, her daim vazgeçilmez rengimiz olan siyah ile kapışacaklar gibi görünüyor. Ayrı ayrı her parçayı birçok renk ile kombinleyebilirken en iddialı olanları söylüyorum size; ceket, kaban, parka gibi üst giyim parçalarında gayet güzel duruyor military yeşil.

40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili… - Resim : 3

Mayıs başında Amsterdam’a gittim. Her gittiğimde mutlaka üzerime bir şey alır dönerim, "üşüdüm" diye. Oysa havasını, suyunu biliyorsun ona göre giyinsene! Yok, illa kendimi bir yerlerde perişan etmeliyim! Oradan oraya koştururken bir de başka şeylerle uğraşmalıyım, normal insanlar gibi "aman alayım da çare olsun" da deği,l zatürre olana kadar gezer beğendiğimi alırım! Bu sefer Abu Dhabi’den direkt Amsterdam’a geçmemin, aklımın 43 derecede kalmasıyla dengem şaştı tabii. Sağlıklı düşünüp doğru düzgün bir bavul hazırlayamadım. Yağmur ve soğuk içime işleyince girdim H&M'den haki yeşili şahane bir parka-mont karışımı bir şey aldım. Eylül sonu kasım başına kadar rahatlıkla giyilebilir bir şey. Fiyatı da oldukça uygun, bence bir göz atın. Şu parkaları da zamanında kuzenlerimin üzerinde görüp az ezmedim onları "Siz nasıl genç kızsınız? Bunlar giyilir mi!" diye… Şimdi bunu okurken kıskıs gülüyorlardır. Her gördüğümde laf ettiğim şeyi kendi ellerimle alıp giyiyorum. Zalimsin Moda, zalimsin yıllar…

40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili… - Resim : 4

Her renk ile hemen hemen kullanırsınız aldığınız military renk parçaları ama renklerinin ne çok kahve ne de çok yeşile kaçmamasına özen gösterin bence. Rica edeceğimiz kamuflaj olan desenleri de atın çöpe! Gördüğünüz yerde kafanızı çevirin, hiç karşılaşmamışsınız gibi devam edin. Kadına hiç yakıştırmıyorum kamuflaj deseni de…

Narçiçeği, beyaz, bej, gri, siyah ve kiremit rengi military ile birlikte kullanmaktan keyif aldığım renkler. Aksesuar olarak ise kesinlikle dore tonlarını tercih etmelisiniz, çok yakışıyor bu renge altının ışıltısı! Ayakkabı ve çanta da ise bej, siyah, taba tonlarını tercih edebilirsiniz.

40 yıllık Haki Yeşil oldu Military Yeşili… - Resim : 5

Günlük hayatta jeanler ile harika kombinler yaparken, kanvas pantolonlar, gömlekler, tişört gibi birçok seçeneğimiz de var. Eğer ki "Ben her gün ofise gidiyorum" diyorsanız da military renkte ipek gömlekler, krep pantolonlar, etekler tercih edebilir ve aksesuar ile şıklaştırabilirsiniz.
Tüm markalar yeni sezonu açtı ve hepsinin vitrininde bu renkler ile kombin yapılmış mankenler var. Pinko, Prada, Balmain, Celine, Zara, İpekyol, Yargıcı’nın sezonlarına göz atarsanız güzel parçalar görebilirsiniz.