Bu kış bohem prenses oluyoruz

Uzun paltolar ve bohem sokak stili bu kış modasının olmazsa olmazları... Bu kombinleri artık sokaklarda çok daha fazla göreceğimiz kesin.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Bu kış bohem prenses oluyoruz

Filmlerde, fotoğraf karelerinde ve moda çekimlerinde görmeye alışık olduğumuz kombinleri artık sokakta da rahatlıkla görebiliyoruz. Son yıllarda sokak modası dediğimiz bir stil var ve içimizin dışımızın mükemmel olması kaçınılmaz oldu. 

Bu kış bohem prenses oluyoruz - Resim : 1

Geçen yıl Milano’ya gittiğimde sokaklarda uzun paltolu, şapkalı insanlar görünce “Ne bunlar Müfettiş Gadget gibi” demiştim. Türkiye’de tutmaz bu moda diye düşünürken uzun paltolar ile yavaş yavaş hayatımıza giren bohem sokak stili bu yıl şapka ile tamamlanarak yine geçmişe yolculukla birlikte İstanbul sokaklarında da yerini almaya başladı. Geçen yıl tek tük gördüğüm bu stili geçen ay ki Paris seyahatimde ve İstanbul’da caddelerde daha sık görmeye başladım.

Bu arada, Müfettiş Gadget konusunda da ayrıca belirtmek isterim ki adama mesleği bıraktıracak kadınlar tanıyorum. Ben de birazcık meraklıyım sanki araştırmadan duramıyorum ama bazı kadınların araştırma kabiliyetlerini, bulduklarını, sonuçlarını gördükçe ürküyorum. Bizi bu hale erkek milleti getirdi, yoksa biz böyle değildik. Şüphe, kuşku ve söylediğiniz yalanların çarşaf çarşaf sosyal medyada afişe edilmesi ihtimalini düşünmediğiniz için, bunu gören kadın ne yapsın gözümle görüp, kulağımla duymadan inanmam felsefesi ile kendini aştı. Çok şükür bugün 'gel ofis açalım' desem elimi sallasam ellisi diyebileceğim potansiyel dedektif adayı var. 

Bu kış bohem prenses oluyoruz - Resim : 2

Neyse, dönelim konumuza… Uzun paltolar, fötr şapka ve deri eldiven bu kış gardırobunuza girmesi gereken hatta var olanların sık sık kullanacağı parçalar olacak. Oversize dediğimiz geniş kalıplar, dar kesim klasik modeller ve kruvaze modeli çift düğmeli fit kesim paltoların renk renk her vitrinde göreceksiniz. Önümüzdeki birkaç kış sezonu da yerini koruyacağı için rahatlıkla farklı renklerini ve modellerini tercih edebilirsiniz. Bu kış biraz daha klasiğin dışına çıkıp siyah, gri, bej kabanların yerini rengarenk kabanlar alıyor. Bu renkten kaban olmaz dediğiniz renkler görüyoruz vitrinlerde ama kış aylarında simsiyah giyinsek bile renkli bir kaban ve aksesuarlar ile tüm havamızı değiştirebiliyoruz.  

Mavi, yeşil, kırmızı tonlarının yanı sıra iddialı canlı renklerde tercih edebilirsiniz. 'Birkaç sezon giyeceğim, çok para vermek istemiyorum' diyorsanız; Mango, Topshop, Zara, Twist, İpekyol gibi markalarda birçok alternatif bulabilirsiniz. Bunun yanında siyah, gri, bej, kahverengi gibi klasik renkleri tercih ediyorum uzun yıllar giyebileceğim daha uzun ömürlü bir şey olsun diyorsanız, Max Mara, Beymen, Vakko, Balmain, Lanvin, Burberry gibi markaları tercih edebilirsiniz. Evladiyelik…J

Fötr şapkalarda tarzınız ve yüz yapınıza uygun bir şapka ile bile tüm kışı geçirebilirsiniz. Neticede çabuk geçecek bir moda ve birkaç tane almaya gerek yok. Bence siyah, taba, kahverengi, bordo ve koyu yeşil en ideal ve kullanışlı olan renkler. Şapka modası için uzun paltoya ihtiyacınız yok, kısa deri ceketler, blazer ceketler ve sadece kazaklar ile de kombin yapabilirsiniz. İlkbaharda da sürecek şapka furyası… Valla ben taktığımda kendimi böyle bir havalı bir değişik hissediyorum. Sanki 2016 değil de 30-40 yıl öncesinin Beyoğlu’nda yürüdüğümü filan hayal ediyorum. Zara, H&M gibi markalarda sezonu geçireceğiniz uygun fiyatlı birkaç çeşit şapka modeli bulabilirsiniz.

Deri eldivenler ise bence mucizevi bir şey. Hem çok kullanışlı hem de çok şık! Ben yün ve türevleri gibi tüylü şeyleri kullanamadığım için benim vazgeçemediğim şeydir deri eldiven, siyah, kahve, gri, bordo, en favorilerim benim. Eldivende dikkat etmeniz gereken tek şey var aslında o da bedeni yani ellerinizin içinde kaybolduğu değil, tam oturan modelleri ve kesimleri tercih etmelisiniz. O da en iyi nerede derseniz; Beymen, İpekyol, ParkBravo denediklerim ve memnun kaldıklarım arasında… Artistlik modeller var orası burası açık bunlarda üşürüm demeyin yeteri kadar koruyor sizi…