İpek esintisi

Baharın gelmesi ile birlikte en sevdiğim 6 aylık sürece girmiş bulunmaktayız.

İncifer İbiş

İncifer İbiş


İpek esintisi

Nisan-Eylül arası dünyaların benim olduğu zamanlar. Tiril tiril giyinmeler, kısa seyahatler, rengârenk insanlar, sokaklar, caddeler, her boş anımızda kendimizi deniz kenarında bir masada bulmalar en sevdiğim şeyler. Kendimi daha mutlu hissediyorum, enerjim yükseliyor, motivasyonum yüksek daha başarılı hissediyorum kendimi.. Nasıl Aralık doğumluysam anlamadım ben.

Leyleği bu yıl İspanya’da karşıladım. Hem iş hem alışveriş derken kendimi önce Madrid’de sonra da Barselona’da mağazalarda buldum. Bakın neler gördüm…

2016 Bahar-Yaz koleksiyonlarında geçen yıllardaki gibi patlayan, iddialı renkler yok. Daha soft ve pastel renkler ağırlıkta, hatta silver, gold, bronz ışıltısı da pastel renkler ile kombinlenebilecek şekilde sezon parçalarının arasına iddialı bir iki parça olarak eklenmiş. Benim en bayıldığım, bu ışıltılar pırıltılar ama eskiye göre daha sadeleştiğimin farkına da varıyorum. Bu ışıltılar da eskisi kadar iddialı değil onlar da daha softlaşmış.             

İpek esintisi - Resim : 1

Yeni sezon kesimleri daha bol, daha rahat ve smart casual dediğimiz rahat şık giyim tarzı ağırlıklı olarak hazırlanmış. Casual bir pantolonun üzerine ipek bir gömlek giyip altına şık bir babet veya stiletto ile şıklığı yakalıyorsunuz. Ya da kalem etek giyip, üzerine yine ipek gömlek giyip ayağınızda sneakers tarzı ayakkabılarınızla işe gidebiliyorsunuz. Aslında burada önemli olan doğru parçayı yakalamak...                   

Sezonun joker parçasını açıklıyorum, İPEK GÖMLEK! İpek gömlek deyince aklınıza parlak satenler gelmesin sadece, yüzlerce model ve seçeneği var. Ki bence saten bir kadını şahane gösteren bir şey… Aslında hiç modası geçmeyen ipek gömlekler geçtiğimiz yıllarda daha modern kesimler, desenler ve çeşitliliği ile gardıroplarımızdaki yerini tekrar aldı. Profesyonel hayata ilk başladığım yıllardan bu yana aslında hep birkaç ana rengi ile gardırobumda olan ipek gömlekler 2 yıldır gardırobumda neredeyse her rengi ve deseni ile en favori parçalarımdan biri oldu. İşe giderken kumaş pantolonlar, eteklerin üzerine en rahat ve şık parça bence. Dışarıda ise Jean, şort, taytların üzerine süper oluyor. Desenli modeller daha casual olsa da kumaş bir pantolonla kombinlediğinizde de şık olabiliyor. Desen dediysem de üzerinizde bir karnaval havası, hayvanlar alemi olmasın. Pastel renkler ve zarif çizgiler en kullanışlı olanları. İlla öyle giyeceğim diyorsanız onlar da var.                        

Yarı polyester yarı ipek kullanılan gömlekler hem uyun fiyatlı hem de saf ipek gömlekler kadar kırışmıyor. Onları tercih edebilir, 1-2 tane de daha şık ve kaliteli gömleğim olsun diyorsanız da beyaz, siyah ve lacivert renklerinde saf ipek tercihinizi kullanabilirsiniz. O renklerde tiril tiril ipek enfes duruyor. Hem spor hem de şık kombinlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta akşam yemekleri için de inanılmaz kurtarıcı bir parça.                          

Gecelere geldiğimizde ise yine en favorilerim arasında ipekler ve satenler var. Bence hem çok şık, hem çok asil, hem de çok seksi bir parça ipek üstler. Gece ise siyah ağırlıklı tercihler yapsak bile kırmızı, nude, gri, beyaz yine en çok tercih edilen renkler sıralamasında başlarda yerini alır.