Siyah Mayo!

Plajlarda da asil olmak isteyenler bu yıl sizin yılınız

İncifer İbiş

İncifer İbiş


Siyah Mayo!

Ben yine deniz sezonunu Bodrum’da açtım.. Gittiğimde anladım ki benim gibi herkes böyle düşünmüş ve Bodrum’a akın etmiş.  Her yıl aynı senaryo her yıl şaşırıyorum, hayretle izliyorum. Asla da vazgeçmiyorum ama illa o çileyi yaşayacağım.  Sonra aralarına karışmaya çalışıyorum “heeyy! Ben de geldim” diye bir bakıyorum ben oralara ait değilim.. Pılımı pırtımı topladığım gibi daha sesiz sakin, denizi, hizmeti muhteşem, kafamı dinleyeceğim bir otele gittim.

Deniz, kum, güneş, kitap, yakın arkadaş bir tatil için ihtiyacım olan şeylerde yanımdaydı. Kafamı dağıtmak için düşünmeyim diye geleni gideni izlemeye başladım. Kim ne yapıyor, kim ne giymiş, kim ne takmış, kim kiminle gibi kızsal işler işte.. Kafan dağıldı mı diye sorarsanız yok dağılmadı gittiğim gibi geri döndüm.. Hala kafamda deli sorular.. hala … hala… değişen bir şey yok.

Bu yaz en sevdiğim moda ile başlıyorum Siyah Mayo!

Bayılıyorum.. bayılıyorum.. bayılıyorum..

Kendinize yakışan siyah mayoyu ya da bikiniyi bulduysanız 2 tane alın tüm yazı onunla geçirin.

Beni bilen bilir süslü bir tipimdir mayom, kimonom bin bir çeşit plaj kıyafetim takılarım olmadan çıkmam. Sanırım yine büyük konuştuğum bir şeyi yaşıyorum. Ki şaşardım yaşamasam..! Hep şöyle derdim “ yaşla ilgisi yok bunun ben seviyorum böyle olmayı karışmayın benim süsüme püsüme” diye ama yıllar geçtikçe kendinizi tanıdıkça tavrınız, düşünceleriniz gibi tarzınızda oturuyor. Bir bakıyorsunuz aa aslında siz geçen seneki halinizi beğenmiyorsunuz. Gittikçe sadeleşiyorsunuz..

Eskimeyen, modası asla geçmeyen klasiklerden siyah mayo benim için her zaman ne fizikte ne ten renginde olursanız olun en yakışanı.. Ben de bu yazı siyah mayo ile geçireceğimi düşünüyorum. Ama lütfen şu mayoları seçerken biraz bazı şeylere dikkat edelim.

Unutmayın ki o mayoları giyen insanlar model bu işi yapıyorlar bu işten para kazanıyorlar ve fizikleri de doğal olarak güzel. Onların üzerinde gördüğünüz her şeyi kendinize de yakışır diye almayın. Şimdi Victoria Secret mankenkenlerinden biri alt kısmı derin kesimli olan siyah bir mayo giymişti geçenlerde gördüm ve çok beğendim ama sadece o ve onun fiziğinde olanlara yakışacağını idrak edecek aklı selim biri olarak almaya yeltenmedim bile… Aynı mayoyu plajda da birinin üzerinde gördüm. Böyle bir basitlik böyle bir teşhircilik yok.  Kolundan tutup aynaya götürecektim bu sana hiç yakışmış mı canım, kendini böyle beğeniyor musun diye?

Siyah Mayo! - Resim : 1

O kadar derin dekoltelere gerek yok kızlar çünkü mayo ve bikini neticede bir iç çamaşırı kadar minik şeyler. Şehir hayatında göbeği açık ve mayo ile dolaşmayacaksınız oranızı buranızı daha fazla yakma derdinde olmayın. Çünkü gerçekten oram buram yansın diye kendinizi rezil ediyorsunuz olmuyor. Her zaman diyorum dekolte güzel bir şey ama fazlası basitlik.. Mayonun / bikininin de aynı şekilde.. Çok güzel siyah mayolar / mayokiniler gördüm. Mesela az önce gazetede Seranay Sarıkaya ve Yasemin Özilhan’ın üzerindeki mayolara bayıldım. Siyah sade klasik bir mayo… Çok da yakışmış. Diyeceksiniz ki Seranay bu tabii yakışır. Hiç öyle demeyin herkese her şey yakışmıyor. Yakıştırmasını bileceksin. Bu arada nasıl güzel çiftler bunlar ya.. Bayılıyorum. Aşklarınız, mutluluğunuz daim olsun. Sevgiden gözlerinin içi gülüyor hepsinin.. Maşallah! İçimden söylüyordum dayanamadım yazdım da...

Sevmediğim birkaç şey vardı onları da söyleyeyim içimde kalmasın..
• Plaja makyajlı gelinmez, takma kirpik ve eyeliner ile hiç gelinmez. Bence erkekler de sevmiyor kızlar bilginiz olsun. Ben birkaç erkek arkadaşımın fikrini alarak yazıyorum bunu size.. Güneşin altında 50 derece sıcakta akıl işi değil.. Basit ve kötü duruyorsunuz. Valla kıskanmıyorum. Benim de var eyeliner’ım istesem çok da güzel sürebiliyorum.. ☺

Bronzluğu ben de severim ama tadında.. Ve artık gittikçe azalıyor farkındaysanız etrafımızda Eda Taşpınar gibi dolaşanlar.. Özellikle yüzünüzü koruyabildiğiniz kadar koruyun ki tüm kış o lekeleri çıkarmak için güzellik salonlarında olmayın. Yine plajda birkaç kişide gördüğüm bronzluk artık zift gibi olmuş bu ne dedirtti. Işıltı verin yüzünüze renk gelsin yeter simsiyah olmanıza gerek yok hiç güzel de görünmüyorsunuz.

Siyah Mayo! - Resim : 2

• Şu topuklu terlikle plaja inmekten vazgeçin artık. Oranızı buranızı kıracaksınız boyunuzun 6-7 cm daha uzun olması inanın plajda çok işe yaramıyor. Her şey apaçık ortada çünkü kafa göz yarma riskine ve kumda yürüyemediğiniz de kendinizi rezil ettiğinize değmez.

• Kimono ve pareo modasını ayrıca yazacağım her yıl yazdığım gibi ama bu yıl biraz kafanız karışık bence yaz başında bir hatırlatma yapayım istedim. O sıcakta yeni gelin sabahlıkları gibi dantelli saten şeylerle plajlarda gezmeyin lütfen. Keten, örme, terletmeyen ne güzel kumaşlar var. Neden saten ve dantel sabahlıklarla plajlardasınız..? Allah aşkına abartmayın!

Yaz boyunca böyle uyarılarım önerilerim devam edecek. Bu kız ne kıskanç, sinsi, yılan bizi gözetleyip gözetleyip yazıyor, bizi kıskanıyor demeyin. Valla yazdıklarımın hepsi sizin iyiliğiniz için kadın kadının en iyi dostu imajını oturmaya çalışıyorum kafanızda.. Kendi kafamda oturttum oturtacağım ama bir gülme geliyor.. ☺