Tatilde seksin tadı başkadır

İlişkilerin en büyük düşmanlarından biridir tekdüzelik. Belki de ilişkinizdeki ateşi tutuşturacak fitil, baş başa bir tatil kaçamağıdır!

Mürsel Çavuş

Mürsel Çavuş


Tatilde seksin tadı başkadır

YENİ BİR EVE TAŞINACAKSINIZ MESELA... Önce sokağına bakarsınız, çevrede hangi imkanlar var? Dükkanlar, alışveriş merkezleri, çocuk parkları, metroya uzaklığı... Dışarıdan bina nasıl görünüyor? Binaya girdiğinizde merdivenler aydınlık mı? Apartman temiz mi? Komşularınız kim? Sonra evin içine girdiğinizde tüm pencerelerin nereye baktığını, odaların kullanışlı olup olmadığını, mutfağı, banyoyu gezersiniz. Evinizi düzenlerken her bir metrekaresiyle ilgilenirsiniz. Peki ya altı ay sonra? Bu detaylardan ne kalır aklınızda? Ev kaybolur, her akşam döndüğünüz ve hiçbir detayını artık hatırlamadığınız bir mekana dönüşür, ta ki tekrar dekore etmeye karar verene kadar! İlişkiler de buna benziyor; iş rutine binince ilişkinin konforuna alışır ve birbirinizi görmez oluverirsiniz. Uzun süreli ilişkiler güvenlidir, eşinizi her zaman yanınızda bulacağınızı bilirsiniz. Öte taraftan tekdüze ilişkilerde içine düşebileceğiniz en derin çukurlardan biridir; heyecanlar, renklilik, sürprizler kaybolur. Eski günlere özlem duyarsınız. O ilk flört heyecanlarını, yaz aşklarını hatırlamak bile burun direğinizi sızlatır.

İnsan beyni yenilik sunulduğunda yada kovalamaca olduğunda heyecanlanmaya programlanmış. Bir ödülü kazandığınızı bilmek o ödüle verilen değeri azaltabiliyor; bu ister bir aile olsun ister bir uzmanlık ister uzun yıllar hayalini kurduğunuz son model bir araba... Çünkü bir süre sonra sıradanlaşıyor.

İşte libido da belli bir risk durumunda artıyor, zaten şiddetli kavgalar sonrasındaki barışma seksi bu yüzden daha tatlı değil mi? Öyleyse, ilişkinizdeki tekdüzeliği kırmanın bir  yolu da, hazır yaz da gelmişken keyifli ve sıra dışı bir tatile çıkmak olabilir mi? Indiana Jones, James Bond, Hızlı ve Öfkeli gibi kült filmlerde hep öyle olmuyor mu? Sıra dışı bir maceraya atılan film kahramanları sonunda hep ateşli bir öpüşmeyle kapatıyorlar sahneyi.

Tatilde seksin tadı başkadır - Resim : 1

HİÇ DENEYİMLEMEDİKLERİNİZİ KEŞFE ÇIKMAK
Eşinizle bir maceraya atılın. Daha önce hiç gitmediğiniz bir bölgeye, bir ülkeye gitmek, yeni kültürleri tanımak ya da denemediğiniz bir şeyi keşfe çıkmak hem size kim olduğunuz hakkında yeni fikirler verir hem de iki romantik olarak ilişkinizde yeni bir yola girersiniz.

Mesela her şey dahil konseptindeki beş yıldızlı otellerde tatil yapmaya alıştıysanız, evde kalmanızı sağlayan ve çok orijinal tasarımlara sahip bir ‘evde kalma’ sitesine üye olabilir, hiç bilmediğiniz bir ülkede bir ailenin parçası olmayı deneyimleyebilirsiniz. Ev değişimi de mümkün. Siz evinizde bir çifti ağırlayın onlar da sizi…

Lüks seven çiftler doğa ile iç içe olacakları bir milli parkta, değişik hayvanlarla safarilere katılarak hiç tanışmadıkları bir dünyanın parçası olabilir. Kendinize yakın bulacağınız bir hobi eğitimi ya da içsel yolculuk yaşayabileceğiniz bir kişisel gelişim kampı da ilişkinize farklı bir açı katabilir. Bir sanatçının izinden onun eserlerinin yer aldığı müzeleri, yaşadığı evleri gezmek, koleksiyonlarının izinden gitmek, onun yemek yediği restoranlarda yemek yemek, onun bulunduğu şehirlerde onun yaptıklarını yapmak şahane olmaz mı? Çok sevdiğiniz bir dizinin turuna katılıp, dizinin çekildiği yerleri görmek sizi heyecanlandırmaz mı? Ya da bir gastronomi yolculuğuna çıkıp Fransa’nın bağlarını, İskoçya’nın tatlı sularını, Hindistan’ın bol baharatlı mutfağını, Tai yemeklerinin gizemini çözmek? Aslında keşfettiğiniz sadece yeni ülkeler, yeni insanlar olmayacak. Kendinizi ve eşinizi de yeniden tanıyacaksınız.

Eğer çocuklarınız varsa ve uzun zamandır yalnız kalmadıysanız anne baba kimliğinden uzaklaşıp tekrar birer sevgili kimliğine bürünmek, tercihinizi çocuklar için değil de kendinizden yana yapmak sizi yepyeni biri yapacak. ‘Çocuğumdan nasıl ayrı kalacağım?’ diye kaygılanmak yerine hala, teyze, anneanne veya babaanne ile sizden uzakta geçireceği zamanın onlar için de yeni bir deneyim olduğunu, ona çok şey kazandıracağına odaklanın. Rutinin dışına çıkmak ve bambaşka bir hayatı yaşamaya başlamak herkese iyi gelecek, emin olabilirsiniz! Siz bir yetişkinsiniz ve bununla neler yapabileceğinizi görmelisiniz!

Tatilde seksin tadı başkadır - Resim : 2

SEYAHAT, SEKSİ DAHA ATEŞLİ YAPAR
Evdeki sorumluluklardan uzaklaştınız, yemek, temizlik, iş stresi her şey geride kaldı ve eşinizle, sevgilinizle baş başasınız. İnsanların cinselliği yeni durumlarda aktive olur. Karşınıza ne çıkacağını bilmediğiniz günler siz de coşabilirsiniz. Seksi iç çamaşırları giymek, farklı imaja bürünmek ya da makyajınızı değiştirmek hatta saçınıza cesaret edemediğiniz o modeli kestirmek için işte size fırsat! Mad Men’den hatırlayın; Don Draper eşi Betty Draper ile Avrupa’ya gittiğinde ayrı ayrı hazırlanmış otelin barına inmiş ve hiç tanışmamış gibi davranmışlardı. Birisi Betty’nin cazibesine kapılıp onunla tanışmak istediğinde Don soğukkanlılığını korumuş, bir süre sonra Betty’e o da yaklaşmış ve eşinin cazibesine kapılan adamla sözlü bir düelloya tutuşmuştu. Kazanan Don’du, elbette odalarına birlikte çıktılar ve ateşli bir gün geçirdiler.

Yeni deneyimlerde vücudunuz dopamin salgılamaya başlar. O da seratonin gibi bir mutluluk hormonudur ve hareketlerimizi, haz hissini ve acıyı etkileyen bir kimyasaldır. Bu aradaki bağı da güçlendirir, çünkü cinsel ilişki sırasında salgılandığında insanı haz aramaya iter, yani o ödülü tekrar tekrar tatmak için sizi harekete geçirir. Dopamin hafızaya da etki eder ve kısa süreli hafızanın iyileştirilmesini sağlar, odaklanmayı ve dikkati artırır. En sevdiğiniz restorana gittiğinizi düşünün, alacağınız tatların ne kadar iyi olacağını bilirsiniz ve menüyü açıp seçim yapmaya başladığınız an haz almaya başlarsınız.

TATİLİN ETKİSİ SÜRER Mİ?
Peki tatil boyunca çok keyifli zaman geçirmenizi sağladıktan sonra cinsel kimya kalıcı olur mu? Gündelik hayatın sıradanlığına girdiğinizde, aynı yatak çarşafları, aynı mobilyaları gördükçe yaşadığınız büyünün bozulması mümkün. Bu da sizi yeni maceralara atılmaya teşvik etmeli; libidonuzu tekrar şarj etmek için bir ‘yapılacaklar listesi’ oluşturabilirsiniz. Hafta sonu kaçamaklarını arttırmakla işe başlayın mesela. Şunu unutmayın, eşinizle paylaştığınız bu tür maceraların sayısı arttıkça ilişkiniz git gide daha iyi olur. Seyahat hem sizi hem de ilişkinizi dönüştürme gücüne sahiptir. Beklenmedik durumlarda nasıl karşılık vereceğinizi öğrenirseniz, bunu ilişkinizi besleyen bir kaynağa dönüştürebilirsiniz. Yapılan araştırmalar sıradan yerlerden uzaklaşmanın ve artık ‘sıradan’ bulmaya başladığınız eşinizle seyahat etmenin ona farklı bir gözle bakmaya başlamanıza neden olduğunu gösteriyor. Bu da uzun süreli ilişkilerin daha da derinleşmesine ve daha kalıcı hale gelmesine kapı aralıyor. Güvenli bir ilişki, renkli bir cinsel hayat ve git gide güçlenen bağlar? Kulağınıza nasıl geliyor?

Tatilde seksin tadı başkadır - Resim : 3

RENKLENDİRİN
Tatili daha ateşli hale getirmek için kitaplardan ve filmlerden de yararlanabilirsiniz. Mesela Temel İçgüdü, Sevgili, Dokuz Buçuk Hafta, Paris’te Son Tango, Vahşi Şeyler gibi kült hale gelmiş filmleri birlikte izleyebilirsiniz. Sylvia Day’in Doğan Kitap’tan çıkan ve uluslararası bestseller olan Sana Soyundum, Sana Bağlandım ve Sende Kendimi Buldum kitapları tatilinizi renklendirebilir. Daniel Amen’in Pegasus Yayınları’ndan çıkan Aşık Beyin kitabı ya da Kama Sutra kitapları da tatilde okuyabileceğiniz kitaplar arasında yer alabilir.