Gölge yanınızı kucaklayın

Akrep burcu yeni ayı bize neler söylüyor?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Gölge yanınızı kucaklayın

Vedik astrolojiye göre 29 Kasım 2016 saat 15:18 itibariyle Akrep burcunda su elementi baskın bir yeni ay meydana  gelecek.  Yeni ay özellikle Akrep burcunda olduğunda çok derinlerde tekrar doğmak ve Işığa kavuşmak için bekleyen gölgeler olduğunu hatırlatır bizlere. 

Bana göre hep bir içsel sorgulama hep kişinin kendisiyle yüzleşip hesaplaşma vakti olduğunu hissettirir. 

Yaşamımız boyunca gerek kendimizi o anlık durumlardan ve kişilerden korumak gerekse kendi gölgelerimizden korktuğumuz için hasır altı yaptığımız konular vardır. Zaman ilerledikçe belki unutmaya başlarız olayın ne olduğunu ama isimsiz gibi dolaşır ruh koridorlarımızda. Nereye gideceğini bilemeyen bir çocuk gibi olur bu sorunlar... İşte bunlar aslında hep bir iz bırakır derinlerde. 

Bu öyle bir temizlik ki bizlere yeniden doğmayı müjdeliyor. Belki içimizdeki yaraların üzerine bastırıp kanatacak, belki de susuz bırakacak kalbimizin çöllerinde. Ama biz şunu bilmek durumundayız, muhakkak ki bu çöl önceden pırıltılı gölleri olan cennet gibi bir bahçeydi. Bu hale biz getirdik. Verdiğimiz kararlarla ruhumuzdaki akrebin zehrine tutulduk. 

Evet belki bu zehre bağışıklık kazandık ve artık hislerimiz bile kendi soğukluğundan üşüyor, kendinden kaçıyor. 

Bu yeni ay diyor ki, uyanma vaktin geldi. Birlikte bu çölü vahaya dönüştürelim. Kaybettiklerimizi geri kazanalım. 

Bir diğer teması da şöyle ki, bu daha da dikkatle okunmalı. Şimdiye kadar karşımıza hep bizi eleştirip yargılayan insanların çıktığını tecrübe etmiş olabiliriz. Aslında onların bizim aynalarımız olduğunu unutarak... Kendimizi sorgulamak yerine sebepleri sorguladık. Sonra gün geldi mücadelen vazgeçip kaçtık. Artık benim size yapabileceğim bir şey yok diyerek hem de... Pes ettik! Ama bilemedik ki bu onların değil bizim sınavımızdı. Biz sadece kendi kararlarımızdan sorumluyduk. Sonuna kadar götürmeliydik görevlerimizi. 

Sadece tüm ay boyunca bu iki temayı düşünün;

1) Kendimle hangi konularda yüzleşmekten kaçındım?

2) Hangi konularda kendi rahatımı düşünerek mücadeleden vazgeçtim?

Bu Akrep yeni ayı için uygun bir olumlama çalışması yukarıdaki sorulara konsantre olabilmek için yardımcı olacaktır.

- BEN DEĞERLİYİM.

- SEVGİYİ HAK EDİYORUM.

- OLDUĞUM GİBİ GÖRÜNMEK GÜVENLİDİR.

- BEN GÜÇLÜYÜM.

- GÜÇLÜ OLMAYA İZİN VERİYORUM.

- GÜÇLÜ OLDUĞUMA İNANIYORUM.

- KENDİMİ HER ZAMAN OLUMSUZLUKLARDAN KORUYORUM.