Güneş tutulmasının burçlara etkileri

9 Mart'ta gerçekleşecek güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek?

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Güneş tutulmasının burçlara etkileri

9 Mart 2016 Türkiye saati ile 3:54'de zirve noktasına ulaşacak güneş tutulması Türkiye'den izlenemeyecek. Tam tutulma ise, Güney Asya özellikle Hindistan ve Endonezya'dan başlayacak, Pasifik kıyılarında son bulacak.

Güneş tutulmaları eski defterleri kapatıp yeni sayfalar açmak için harika zamanlardır. Bu kozmik olaya her yıl iki kez şahit oluyoruz. Tutulmanın astronomik kimliğine bakacak olursak, Satürn karakterinde 9 Mart tarihinde yaşanacak güneş tutulması Kova burcunun 24 derecesinde oluşacak. Alfa Pegasi (Markab) takım yıldızı ile kavuşum yaparken bu tarihte gerileme hareketi içinde olan Jüpiter de tutulmaya karşıt açı ile etki edecek. Markab sabit yıldızı, Mars-Venüs karakterinde olup, dünyevi isteklerimizin yükseleceğini ve saygınlık kazanma arzumuzun artacağını işaret eder. Markab'ın, su elementine ait olan bir yıldız olması ve tutulma anında da Hint ve Pasifik okyanuslarının 1. dereceden etki altında olacak olması bir hayli tedirgin edici bir durum aslında. Güney Asya kıyıları için alarm durumu da diyebiliriz.

Satürn hariç diğer gezegenler tutulmaya eşlik edecek. 9 Mart'ta Kova burcunda transit halinde olacak Merkür, Venüs ve Güney Ay Düğümü ile Akrep burcunda olan Mars tutulmaya 90 derece ile, Kuzey Ay Düğümü 180 derece ile etki edecek.

Bu verileri astrolojik olarak yorumlamak gerekirse; Biz varlıklar arasında yaratılmış olan en kutsal ve en güçlü olanlarız. Şu da unutulmamalı ki, kimseye taşıyabileceğinden fazla yük yüklenmez. Sadece görmezden geldiğimiz zaman, amacımız dışına çıkıp egomuza ve hırsımıza yenildiğimiz zaman sert bir şekilde gitmemiz gereken yola itiliriz. Bu tutulmalar, bizi yanlışta ısrar etmekten alıkoyan yaratıcının hizmetkarlarıdır.

Yükseleni Başak ve Koç olanlar şanslı
Bu tutulmadan etkilenmeyecek sadece 2 burç var. Yükseleniniz ya da ay burcunuz Başak veya Koç ise oldukça şanslısınız.

İşte Tutulmanın Yükselen Burçlara Göre Etkileri:

Yükselen Koç
Arkadaşlarınızla ilişkilerinizi iyileştirmeye çalışın. Çabanıza rağmen yol kat edemiyorsanız, onları kendi hallerine bırakın. Tutulma ve yeni ay, gelecek ve arkadaş ilişkileri alanında etkili olacak. Geleceğinize dair hedefler ve planlar değişebilir. Bulunduğunuz arkadaş çevresini Yeni Ay'ın da etkisiyle değiştirme kararı alabilirsiniz. Dahil olduğunuz arkadaş grubunuz içinde bir anda oluşan fikir ayrılıkları ve kopmalar oluşabilir. Kariyerden elde edeceğiniz gelirleriniz artabilir. Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızın yardımıyla ümitlerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Yükselen Boğa
Kariyerinizde bir değişiklik olabilir. Tutulma, size yeni bir işle birlikte yeni bir sosyal imaj hazırlıyor. Gelen teklifleri değerlendirin. Değişime direnmek size fayda getirmeyecek. Tutulma anında oluşacak yeni ay sayesinde bu yeniliğin değişikliklerine hazır olabileceksiniz. Yumuşak bir geçiş olabilir.  Ailenizle olan iletişiminizi güçlendirin çünkü sizin için ne kadar önemli olduklarını anlayacaksınız. İlişkileriniz, aileniz ve kariyeriniz 6 ay boyunca etki altında olacak. Meydana gelecek değişiklik her ne ise, sizi ilişkiler boyutundan oldukça etkileyip, yaşam şartlarınızı değiştirmenize sebep olacak. Bu değişim hem sizi hem de ilişkilerinizi daha da güçlendirecektir.


Yükselen İkizler
İnandığınız konuları sorgulama ve ciddi araştırmalar için uygun bir zaman olacak. Neye ve neden inandığınızı kendinize sorup tatmin olma ihtiyacınız olacak. Yeni ay bu bölgede inanç değişimleri yaşayacağınıza da işaret eder. Felsefi anlamda bir rehbere ihtiyaç duyabilir ve bir bilgeyle karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda yüksek eğitim için bir fırsat yakalayabilirsiniz. Yurt dışı seyahatleri gündeme gelebilir. Kültürel amaçlı geziler veya araştırmalar için güzel bir zaman olacak. Ruhani seyahatlerde bulunabilirsiniz.

Yükselen Yengeç
Odak noktanız ortaklık ve paylaşım üzerine olacak. Eşinizin geliri ile ilgili olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Miras gibi konularda sorunlar varsa çözüme ulaşabilir. Nafaka ve ya sigorta konularında olumlu bir süreç. Seks hayatınızda agresifleşme, cinsel dürtülerinizde hareketlenme söz konusu olabilir. Metafizik konular dikkatinizi çekebilir.

Yükselen Aslan
Enerjinizi tüketen ilişkileri kesip atma ve özgürleşme zamanı. Kendinizden çok başkalarına ayırdığınızın zamanın ve ilginin sonuna geldiniz. Duygusal gelişim için en önemli konu uyum ve dengeyi yakalayabilmektir. Sizin bu tutulmadan alacağınız ders bu. Evlilik ve iş ortağınızla ilişkiler konusu 6 ay süreyle odak noktanız. İlişkiler ya biter ya da sorunları çözüp, denge ve uyumu sağlayıp yoluna devam eder. Uzun zamandır çözülmesi beklenen fakat ertelenen sorunlar tekrar açığa çıkabilir.Yeni Ay'ın etkisiyle olumlu sonuçlara varabilirsiniz. Netice ne olursa olsun yeni başlangıçlar ve hayatınızın sorunlu bölgesini düzeltmek için değişimden korkmayın.

Yükselen Başak
Diyete başlayın. Sağlıklı yaşam için maddi-manevi bağımlılıklarınızdan kurtulun. Kişisel sağlık, çevresel gelişim ve iş ilişkileri 6 ay boyunca ilgileneceğiniz konular arasında. Rutinleriniz değişebilir. İş sorumluluğunuz ve yükünüz artabilir. İhmal ettiğiniz konular gün yüzüne çıkabilir. İş şartlarınız aniden değişebilir. Artan iş sorumluluğunuz yüzünden sağlığınızı ihmal edebilirsiniz. Fakat Yeni Ay size istediğiniz enerjiyi gönderecek ve kurtulmak istediğiniz zararlı alışkanlıklarınızın üstesinden geleceksiniz. Alkol, sigara veya fazla kilolardan kurtulmak için mükemmel bir zaman.

Yükselen Terazi
Sizin için aşk zamanı. İçinizdeki coşkuyu sonuna kadar yaşayın. Sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin. İlişkinizde kahraman siz olacaksınız. Hayatınızda biri yoksa  karşılaşmaya hazır olun. Sevgi, bu dünyadaki en güçlü enerji. Şansınız varken iyi değerlendirin.

Yükselen Akrep
Aileniz, yaşadığınız ev, konfor ve güvenlik ihtiyacınız 6 ay boyunca etki alacak konulardır. Ev değiştirme, taşınma, yaşadığınız evde tamir ve ya yeniden dekore etme istekleri ve ya zorunlulukları ortaya çıkabilir. İşinizden dolayı ülke değiştirme durumunuz olabilir. Aile içi kişilerle daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Anne veya baba ile ilgili değişimler mümkündür. Evinizi temizleyin. Yaşadığınız alanda eskileri kaldırıp atın ki yenilerine yer açılsın. Sembolik olarak bile olsa eskileri hem hayatınızdan hem de evinizden çıkartın. Yeni enerjilere yer açın.

Yükselen Yay
Kardeşlerle, komşularla, yakın çevreyle ilişkilerde yeni bir boyut başlıyor... Entellektüel ve iletişimsel ihtiyaçlar 6 ay boyunca gündeminizde olacak. Her şeyi dinleyin. Rüyalarınızı, hislerinizi ve vücudunuzun size söylediklerini duymaya çalışın. Yeni bir eğitim, sözleşmeler ve yolculuk yapmanızı gerektirecek durumlar ortaya çıkabilir. Eğitiminizde yeni bir sayfa açabilirsiniz. Yakın çevrenizde beklenmedik değişimler yaşanabilir. Yeni bir mahalleye taşınabilir veya yeni komşular edinebilirsiniz. Sizden küçük kardeşlerinizle ilgili haberler alabilirsiniz. Yeni eşyalar veya yeni bir araç satın almak ta mümkün görünüyor. Zihinsel anlamda aktif olacağınız bir döneme gireceksiniz. Beklenmedik haberler, beklenmedik şekilde gelebilir.

Yükselen Oğlak
Mali anlamda köklü değişim süreciniz başladı. Fakat ihtiyacınız dışında kalan kısımları bağışlamanız gerekiyor. Gökyüzü, bağışta ve hayır işlerinde görmek istiyor sizi. Odak noktanız 6 ay boyunca maddi ve manevi değerlerinizdeki değişimler olacak. Para ile ilgili konulara bakış açınız değişebilir. Paranızın ya da sahip olduğunuz değerlerin size ne anlam ifade ettiğini sorgulayabilirsiniz. Fakat tutulmanın etkisi haritanızda ortak gelirler ve paylaşım ile kariyerden elde edilen gelirlerinizi de etkileyeceğinden paylaşmayı ve yardımlaşmayı da unutmamanız gerekiyor.

Yükselen Kova
Kendinizi baştan yaratın! 6 ay boyunca hayatınızdaki tek konu, kendiniz ve ilişkilerden beklentileriniz olacak. Bu tutulmanın size vereceği en büyük etki, kişisel anlamdaki eksiklerinizi görüp düzeltmek olacaktır. Gelişmenizi, olgunlaşmanızı engelleyen noktaları tespit etmeniz için güzel bir fırsat. Uzun zamandır beklediğiniz ya da kendinizle ilgili yapmak istediğiniz değişimler gündeminizde olacak. Değişime direnmeyin. Direndiğiniz ölçüde kişisel krizler  kaçınılmaz olacaktır. Yeni başlangıçlar yapmanın en kolay yolu hayatın size sunduklarını görmezden gelmekten değil, kabullenmekten geçer.

Yükselen Balık
Hayatınızın ölü noktalarına el atma zamanı. Korkularınızla yüzleşin.Eksik yönlerinizi görün, vedalaşın. Size kendinizi kötü hissettiren bağımlılıklarınızdan arının. Ruhunuzdaki enerjiyi serbest bırakın. İçsel anlamda özgürleşin. 6 ay sonunda yepyeni bir kişilik ortaya çıkacak. Şimdiye kadar uğraştığınız her şey size anlamsız gelebilir ve maneviyatınızın güçlenmesi adına geri plana çekilebilirsiniz. Tutulmanın etkisiyle birlikte daha önce fark etmediğiniz yönlerinizi keşfedebilir, bilinç altınıza attığınız sorunları çözüp, ruhunuzu özgür kılmak isteyebilirsiniz. Yeni ayın da vereceği etki ile aktif zaman öncesi kabuğuna çekilme ve yenilenme vakti diyebiliriz. İyileşmeyen, çözülmemiş konulara bilişsel ve sezgisel kapıların açılacağı döneminizi iyi değerlendirin.