Jüpiter ve Merkür gerilemesi

Gökyüzü her zaman hareket halinde... Şu an ise Jüpiter ve Merkür gerilemeye devam ediyor. Merkür 25 Ocak'ta ve Jüpiter 9 Mayıs'ta ileri hareketine başlayacak...

Nesrin Özturna

Nesrin Özturna


Jüpiter ve Merkür gerilemesi

Merkür şu an Yay burcunda, Jüpiter ise Aslan burcunda gerilemeye devam ediyor. Merkür gerilerken zihinsel ve iletişim anlamında verim istenen konular sekteye uğrar. Özellikle felsefeyi yöneten burç olan Yay burcunda  gerilemesi inançlarımızın ve felsefi görüşlerimizin sorgulanacağını işaret ediyor. Neye inanıyorsak onu yarattığımızı unutmayın, eskiden yarım bıraktığınız işleri tamamlamaya gayret edin. Bağışlanma, affetme, hata ve eksiklerin farkına varmak için mükemmel bir zaman dilimi!  Çabalarınızın ödüllendirileceğini unutmayın!

Burçlara etkileri
KOÇ:
Merkür yaşam amacınız konusunda aklınızı karıştırıyor şu sıralar. Ne yapmak istediğinizi hatta neden var olduğunuz konusunda sorgulamalarınız devam ediyor. Jüpiter ise aşkın getirdiği heyecanın, neşenin söndüğü hissini verebilir. Hep karşı tarafta bir eksik aramak ya yanlışsa? Ya bu neşesiz geçen zamanın sebebi sizseniz? Bir düşünün...
BOĞA: Merkür hayatınızı paylaştığınız kişiler konusunda aklınızı karıştırmaya devam ediyor. Şüphelerin arttığı, hırsın parladığı bir zaman. Ama ya aklınız size oyun oynuyorsa ? Şüphe edilmesi gerekenler karşınızdakiler değil de sizi bir illüzyona sürükleyen zihninizse? Jüpiter ise size artık zarar veren düşüncelerinizden kurtulmanız ve yeni bir nefes almanız gerektiğini göstermişti. Görebildiniz mi? Şimdi o şansı bir kez daha sunmak için geriliyor. Kaçırmayın. Anda kalın.
İKİZLER: Merkür yönetici gezegeniniz olduğu için bu retronun etkisi biraz daha baskın oluyor. İlişkilerinizdeki iletişim sorunlu hale geliyor. Özellikle sizi kimsenin anlamadığını düşünüyorsunuz şu sıralar. Acaba siz onlara düşüncelerinizi doğru aktarabiliyor musunuz ? Çözmeniz ve ulaşmanız gereken konu bu. Jüpiter ise ne tuhaftır ki iletişim evinizde geriliyor.  İçinizde kalan her şeyi insanlara doğru iletmeye ve artık karamsarlıktan uzak kalmaya çalışın.
YENGEÇ: Merkür, hizmet ettiğiniz her konuda sizi test ediyor. Bu hizmet, kendi nefsin için mi yapıldı yoksa ihtiyaçları olan insanlara fedakarlık ederek mi yapıldı? Bunlar gözden geçiriliyor. Jüpiter ise, kazançlarınızı kontrol ediyor... Haksızlık yapıldı mı? İhtiyaç sahiplerine bizdeki emanetleri teslim edildi mi?
ASLAN: Merkür, yaşamınızdaki neşeyi acaba ihtiyacı olan diğer insanlara da ulaştırıp mutluluğu çoğaltıp dağıttığınızla ilgileniyor. Her şeyi sadece kendi mutluluğunuz için mi kullandınız? Jüpiter ise, yine egonuzu kabartacak işlere imza atmanızı sağladı. İşte burada kibre kapılıp insanları aşağıladınız mı? Yoksa zor da olsa mütevazi olmayı mı seçtiniz? Kendinize bu soruları sormanın tam zamanı.
BAŞAK: Merkür, sizin de yönetici gezegeniniz olarak yaşamınızın var oluşsal sebepleri ile ilgileniyor. Var edilme sebebinize hizmet ediyor musunuz? Bunu düşünmenizi istiyor...  Jüpiter ise, hep zihninizi rahatlattı, gizli düşmanlarınızı aşikar etti. Peki siz, asıl düşmanı nerede aradınız? Asıl düşmanın zihninizde olduğunu fark ettiniz mi?
TERAZİ: Merkür, sizi yakın çevrenizle imtihan ediyor. Kapanmış olduğunu düşündüğünüz defterleri sayfa sayfa açıyor... Diyor ki, herkesin hakkını teslim et. Adaletle hükmet... Kendindeki hataları da gör. Jüpiter ise, umduğunuz ve hayal ettiğiniz konulara ulaşmanızı sağladı. Şimdi geri giderken merak ediyor, Terazi'ye verdiğim şansı kendine mi sakladı yoksa çevresinde bu şansa ihtiyacı olanlara da fırsat olarak sundu mu? İhtiyacı olanları da gördünüz mü?
AKREP: Merkür, kazancınızı dürüst yollardan kazanıp kazanmadığınıza, yalan söyleyip söylemediğinizi kontrol ediyor... Dürüst olunması gerekiyor diyerek uyarıyor. Dürüst olunmadıysa ve ağızdan çıkan sözler başkalarını yaraladıysa bağışlanma dileyin... Jüpiter ise, insanlara gösterdiğiniz yüzün sahte olup olmadığı ile ilgileniyor. Yüzeysel duruş ve düşüncelerinizin nerelerde sergilendiğini kontrol ediyor. Derinleşin ki ruhsal farkındalığınızı yüceltsin.
YAY: Merkür, hayatınızdaki doğruluğu bulmanızı istiyor. Karşınıza doğruyu anlamanız için işaretler çıkardı, yönlendirdi... Çünkü, siz doğru olursanız çevreniz de sizden etkilenecek... İyiliği emretmek, kötülükten sakındırmaktır hepimizin işi... Jüpiter ise, yaşam pencerenizi ve ufkunuzu genişletti. Artık geleceğe daha iyimser bakıyorsunuz. Geleceğinizi yeniden inşa ederken size yardım eden kişileri de bu plana dahil ettiniz mi?
OĞLAK: Merkür, bilinçsizce aldığınız kararlardan sizi kurtarmak ve zihninizi özgürleştirmek için geriliyor. Tekrar plan yapın ve hayatınızdaki tek blokajın kendi düşünceleriniz olduğunu kavrayın. Jüpiter ise, hayatınızı paylaştığınız kim ve ne varsa adil davranmanız gerektiğini öğretiyor. Karşınızdaki kişiye merhametle yaklaşın. Nazik bir şekilde sorumluluklarını hatırlatın ve yükünü hafifletin ki sizin de yükünüz hafiflesin.
KOVA: Merkür, kendi menfaatiniz için insanları ve koşulları kullanıp kullanmadığınızı inceliyor. Çünkü şu anki başarınız sadece sizin değil, çevrenizin de başarısı... Bunu fark edip kabullendiniz mi? Jüpiter ise, ilişkiler konusunda sizi tam da istediğiniz makama getirdi. Kazanırken kazandırdınız mı?
BALIK: Merkür,  herkesin sizi dinleyerek ve belki sözünüzü rehber edinerek sizi onurlandırmalarını sağladı. Sahte hayaller üretip insanları kandırdınız mı? Ya kendinizi? Jüpiter ise, hizmetlerinizi ve gayretlerinizi ödüllendirdi... Peki siz, asıl hizmet etmeniz gereken maddi ve manevi yoksul kişilere şifa dağıttınız mı?