Gelin olmuş gidiyorsun...

Düğün öncesi için öneriler...

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Gelin olmuş gidiyorsun...

Gidiyorsun da nereye kadar gidebiliyorsun, mahvolmuş bir cilt, lekelenmiş bir suratla ancak nikah masasına gider ama o masaya oturamazsın!

Her gelin olacak kadının hazırlığı aylar öncesinden başlar orası kesin... Gelinlik, ayakkabı, saç ve makyaj bunlar zaten hazırlık aşamasının değişmez bütünleridir. Fakat bunun yanında başka şeyler de yok mu? Yeni evlenen biri olarak “evet, var” demek istiyorum. Bir kere yıllarca doğru dürüst bakmadığınız cildiniz sanki bir ay öncesinde bakıma girdiğinde bebek gibi olmalı gibi bir düşünce doğar. Bu da size acil kurtarma planları yaratma stratejisi ile geri döner. Ben de aynı düşüncelerle çıktığım bu yolculukta birkaç şey yaptırdım.

Botoks candır

Bir kere botoks’un en sevdiğimiz uygulamalardan biri olduğunu biliyoruz. Dozunda yapılan botoks candır. Nikahtan bir ay önce botoks yaptırmak için ben de yola çıkanlardanım. Çünkü botoks sadece kırışıklıkların azalmasına yardımcı olmuyor aynı zamanda cilde parlaklık veriyor. Botoks için Dr. Mustafa Karataş’ın kapısını çaldım. Botoks uygulamasından sonra birkaç gün morluk olabiliyor ve hepimizin bildiği gibi botoks’un yüzünüze tam oturması için en az bir ay beklemek gerekiyor. Ben de öyle yaptım.

Uzayan kirpikler
Hepimiz en az bir defa da olsa makyaj yaptırırken kirpik taktırmışızdır. Fakat daha önce çok da önemsemediğim ipek kirpik uygulamasını bir arkadaşımın tavsiyesiyle uygulattım. Bunun için kapısını çaldığım isimlerden biri ise Nişantaşı ve Caddebostan’da şubeleri bulunan Emsal Doğan Güzellik Merkezi oldu. Ben Caddebostan’daki şubesine gittim ve kendimi Hatice Batman’ın ellerine teslim ettim. Kendisi bu işe Almanya’da başlamış. Uygulamaya gelince önce ne istediğinizi söylüyorsunuz. Ben çok uzun olmayan, yoğun kirpikler istedim. Arkadaşım ise uzun istedi. Önce makyajınızı çıkarıyorsunuz sonra da uzanıp gözlerinizi kapatıyorsunuz. Hatice Hanım ise yaklaşık 1 ya da 1.5 saat boyunca tek tek kirpikleri yapıştırıyor. Buradaki önemli nokta ise gözlerinizi açmamanız oluyor. Sonrasında muhteşem kirpiklere sahip oluyorsunuz ki benim öyle oldu. Hatta çok komik bir şekilde kirpiklerimi yaptırdığım günün ertesinde sabah yataktan kalkıp, aynaya baktığımda (kirpiklerimi unutarak) “makyajsız ne kadar güzelim” diye düşündüğümü itiraf etmeliyim. Balayında ise kirpiklerim sayesinde çok rahat ettiğimi söyleyebilirim. Üç hafta dayanan bu kirpiklerle, denize de girdim, havuza da... Düğün de dahil olmak üzere hiç rimel kullanmadım ve gerçekten bir tek kirpik ne değiştirir diye düşünen ben, şimdi dökülmeye başlayan her bir kirpiğim için gözyaşı dökecek hale geldim. Tekrar yaptırır mıyım? Tabi ki, evet!

Milano Peeling favorim!

Yüze biraz canlılık verelim derken peeling yaptırmadan olmazdı tabi... Ben de Renee Klinik’te uygulanan Milano Peeling’i yaptırdım. Oldukça kolay bir işlem ve genelde özel günlerden bir ay önce yapılmaya başlanıyor. Birer hafta aralıklarla dört defa yaptıracağınız bu işlemin ben birinci seansından sonra bile etkisini gördüm. Cildim gerçekten parıldıyordu. Merak edenlere tavsiye edebilirim.