Scarlett da kim?

Kimden mi bahsediyorum, tabi ki dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Scarlett Johansson’dan.

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Scarlett da kim?

O kadına siz de benim kadar hasetlikle bakıyorsanız işte onunla yarışmanın yeni formülü! 

Hollywood dünyasının güzel kadınları hepimizin içindeki kıskançlıkla karışık özenme duygularını harekete geçirir. Çünkü bu kadınlar ne yaşlanır ne de makyajsız çirkin görünür. Bu isimler arasında benim en sevdiklerimden biri de Scarlett Johansson’dır. İlk olarak Şeytanın Avukatı filmindeki masum yüzüyle dikkat çeken bu güzelden bilim adamları da etkilenmiş olacak ki kadınların neredeyse hepsini ona benzetecek bir cihaz yaratmışlar ve ismini de Scarlet sormuşlar. Tabi bu hikayeyi ben uydurdum. Nereden yola çıktıklarını bilmiyorum ama Türkiye’de belki de kadınların zamana karşı yarışlarındaki en önemli uygulamalardan biri olacak olan bu yöntemi duyunca tabi ki denemeden edemedim. 

Burun estetiği denilince Türkiye’deki en önemli isimlerden biri olan Dr. Yakup Avşar ve dünyalar tatlısı eşi Dr. Dilek Avşar’ın polikliniklerine gelen bu yeni cihaz için mucize deniliyor. Peki bu mucize nasıl gerçekleşiyor? Bu sorunun cevabını Dilek Avşar, “Dene de gör” diyerek verdi. Ben de tıpış tıpış denedim. 

Nasıl uygulanıyor?

İşlemden önce yüzünüze hepimizin bildiği lokal anestezik olan bir krem sürülüyor. Bir süre kremin etki etmesini bekledikten sonra işleme başlanmadan önce aletin yardımıyla yapılacak PRP işlemi için kan alınıyor. Kan alma işleminden sonra yüzünüzün her bir noktasına cihazın başlığından çıkan iğneler batırılarak tüm gözeneklerin açılması sağlanıyor. Scarlet aynı dermo roller gibi iğneleri olan bir uca sahip. Fakat farkı cilt altına ısı veriyor olması. Cihaz başlığı üzerinde 25 tane mikroiğne bulunuyor ve cilt altına verilen ısı sayesinde kolajen harekete geçiyor ve kırışıklıkları açmayı hedefliyor. Kişinin cildine göre 0.05 ve 3.5 mm boyutunda iğneler kullanılıyor. Bir radyofrekans cihazı olan Scarlet, göz kapakları ve göz altı olmak üzere cildin her yerine uygulanabiliyor. Yaklaşık 45 dakika süren bu işlemin acısız olduğunu söylersem yalan söylemiş olurum. Cihazla yapılan işlem bittikten sonra alınan kanınız ayrıştırılıyor ve kandaki plazmalar yüzünüze krem şeklinde sürülüp yediriliyor. Bu işlemden sonra ise cildinizde oluşan yanma hissini alması için soğuk ve rahatlatıcı bir maske yapılıyor. 15 dakika da o maskeyle bekledikten sonra yüzünüzde ve boynunuzda meydana gelen kızarıklık ilk başta sizi korkutabiliyor. Bana öyle oldu! Fakat akşama hiçbir şey kalmıyor. Bu işlemi ayda bir defa üç kere tekrarlamak gerekiyor. 

Sonrasında ne mi oluyor?

İşlemi yaptıralı üç gün oldu cildim şimdiden parıldıyor. Bu arada Dr. Dilek Avşar, işlemden sonra cildi sürekli nemlendirmek gerektiğini söyledi. Ben de verdiği Bepanthen ile cildimi sürekli nemlendiriyorum. 

Scarlet'in hemen görülebilen etkileri arasında ince çizgilerde açılma, yanak bölgesinde yukarı doğru kalkma, boyun çizgilerinde açılma bulunuyor.  Kolajen üretiminin başlamasıyla birlikte ise ciltte zamanla yenilenme işlemi de başlıyor. Bakalım, ilk seansım bitti diğer seanslardan sonra neler olacak hep birlikte göreceğiz…