Tatilim geldi!

Havalar ısınmaya başladıkça tatil de çağırmaya başlıyor doğal olarak.

Nilgün Yıldız

Nilgün Yıldız


Tatilim geldi!

Ben de bu çağrıya kulak verip bir açılış yapayım dedim. Açılışım hakkımı Belek’ten yana kullandım. Şimdi ne yalan söyleyim, yıllardır Antalya’yı tatil için çok tercih etmeyenlerdendim. Valla sizi bilmem ama benimki sadece kıskançlıktandı. Ne alaka diye soracak olursanız Antalya’ya gidip güneşlenen Rus kızları (tamam biliyorum, hepsi 30’undan sonra çöküyor çok şükür. Bu cümleyi de söylemeyen tek bir Türk kadını yoktur bu arada...) ile sinirimi bozacağıma Bodrum ya da Çeşme’de yurdum kadınıyla olurum, yaya yaya selülitlerimi severim diye düşünürdüm. Ama bu yıl her ne kadar turizm için kötü olsa da biz kıskanç Türk kadını için bir fırsat doğdu. Artık biz de Antalya sahillerinde güneşlenip, ayağa kalkarken üzerime bir şey geçireyim psikolojisinden kurtulabilecektik...

Kusura bakmayın turizmciler ama biz bunu hak ettik. Yıllarca bekledik, çalıştık, çabaladık, gitmediğimiz selülit programı, incelme teknolojisi ya da diyetisyen kalmadı. Artık Akdeniz sahilleri bizimdir, bizim olacak!

Tatilim geldi! - Resim : 1

Spa’da yatarım, keyfime bakarım
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ülkemiz gibisi yok. Bunu son yıllarda açılan otellerle çok daha iyi anladım. Bu otellerden biri Ela Quality Resort Belek Otel.

Belek’te bulunan otelin ismini belki çok duymamış olabilirsiniz. Çünkü genelde yabancı turistlerin uğrak yeri olan otel, bu yıl tabi ki bizler tarafından da keşfedilmeyi bekliyor. Oteldeki her şeye bayıldım. Yemekler harika, özellikle Japon restoranını kesinlikle tavsiye ederim. Mutlaka denemelisiniz. Ultra Her Şey Dahil sistemiyle çalışan otelin, gelelim en önemli özelliğine. Tabi ki SPA’sı.

Bugüne kadar açıkçası birçok SPA’ya gittim fakat masaj konusunda bu oteldeki gibisini görmedim desem yeridir. AB-I ZEN SPA’da önce masaj yaptırdım. Ben, aromaterapi masajı yaptırdım fakat Bali masajının da çok iyi olduğunu duydum. Peki ayrıca burada ne yaptım? Burada bölgesel incelme için bir mucize olduğu söylenen bir teknolojiyi de keşfettim. Beni bilirsiniz biri incelme ya da selülit demesin, hemen denerim. O kadar tatile gittim ama sizi düşünmeyi bırakmadım.

Power Shape II
Uygulamanın en iddialı yanı işlemden önce ve sonra ölçüleriniz alınıyor. Tabi ki araştırmacı kişiliğimle öncesinde de ölçüldüm ve sonra işleme başlandı. Biraz rahatsız edici bir alet olsa da (yani öyle yatarken sanki makine etinizi içine çekip bırakıyormuş gibi hissetseniz de) sonrası için değer dedim. İşlem yaklaşık 45 dakika kadar sürdü. İşlemden sonra tekrar ölçüldüğümde ise gerçekten 2 cm incelmiştim ama bu ne kadar kalıcı bilmiyorum.

Özellikle selülitler üzerinde etkili olan bu sistem üç teknolojiyi bir arada sunuyormuş. Bi-Polar Radyofrekans, Lazer ve Vakum. Cilt sıkılaşması, bölgesel incelme sağlanabiliyormuş. Geniş alanlarda kullanılabilen ve özellikle selülitli bölgelerde tercih edilen geniş başlığı dışında küçük başlığı ile de yüz, boyun, kol gibi küçük alanlarda cilt sıkılaştırma amacıyla da kullanılabiliyormuş. Powershape’in daha ilk seanslarda bile selülit üzerindeki etkisinin fark edildiği de söyleniyor. İncelme ise bence yağ dokunun azalmasıyla oluyor. Ben şahit oldum fakat bana göre bu işlemin düzenli yapılması gerekiyor. Eğer sizin de Belek’e yolunuz düşerse bu işlemi deneyebilirsiniz.

Tatilim geldi! - Resim : 2

Bu arada otelin çocuklar için çok ideal bir seçim olduğunu da söylemeden geçmeyeyim. Çocuk kulübünden, gençler için alkolsüz içkilerin satıldığı bara kadar birçok eğlence bulunuyor. Otelde ayrıca sinema, karaoke bar, su parkı yanında aradığınız her şeyi de bulabiliyorsunuz.

Hadi bakalım, herkese iyi tatiller ve güzellik dolu güneşlenmeler!