Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı

Yaz sofralarınızda bir sütlü tatlı…

Pelin Akın

Pelin Akın


Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı

Bu yazıda sizlere sıra dışı bir sütlü tatlı tarifi vereceğim… 
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 1
Tuzsuz etimek, şekersiz muhallebi, hindistan cevizi gibi kolay bulunan ve kolay hazırlanan malzemelerden oluşan bu tatlıyı Bayram menülerinize ekleyerek misafirlerinizi şaşırtın!

Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak (400 gr) toz şeker
2 bardak (500 ml) kaynar su 
1 kg süt
2,5 yemek kaşığı (50 gr) un
1,5 yemek kaşığı (30 gr) mısır nişastası
2 kutu (400 ml) krema
1,5-2 yemek kaşığı (40 gr) pudra şekeri
80-100 gr hindistan cevizi
Çilek/böğürtlen/frambuaz/toz fıstık 

Hazırlanışı
1. Tuzsuz etimekleri borcama ya da derin bir kaba dizin. (Kalan ince boşlukları önemsemeyin, şuruptan sonra şişen etimekler kabın içini tamamen kaplayacaktır.)
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 2

2. Orta boy tencerede kısık ateşte şekeri eritin, karamelize edin. Yanmaması için plastik ya da tahta bir spatula ile karıştırın.

Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 3  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 4  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 5 
    
3. Şeker eriyince üzerine kaynar suyu dökün. Karıştırarak şekeri eritin. Koyu kahverengi bir şurup elde edeceksiniz.
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 6

4. Sıcak şurubu etimeklerin üzerine kepçe  ile gezdirin. Şurubun tamamını kullanın.

Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 7
 
5. Etimekler şurubu iyice çekip şişene kadar bekleyin. 

Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 8
 
6. Şekersiz muhallebinizi hazırlamak için süt, un ve mısır nişastasını kaynayıncaya kadar çırparak pişirin. Kıvam alınca ateşten alın ve soğumuş etimeklerin üstüne dökün, spatula ile yayın.

Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 9  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 10  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 11
 
7. Muhallebiyi iyice soğuyuncaya kadar bekletin.

8. Krem Şanti (Crème Chantilly) : Paris’e yakın Chantilly kasabası Krem Şanti’nin ilk yapıldığı yerdir. Orjinal tarif; bir ölçü krema için 1/10 ölçü pudra şekeridir. Kremayı biraz köpürtün, pudra şekeri ekleyip, kaşığa alındığında düşmeyecek kıvama gelinceye kadar mikser ile çırpın. 

Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 12
 
9. Krem şantiyi iyice soğumuş muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın.
    
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 13  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 14


10.   Üzerine bol hindistan cevizi serpin. 
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 15
11. Çeşitli meyveler ve toz fıstık ile süsleyin.
Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 16  Hindistan Cevizli Etimekli Tatlı - Resim : 17
12. İkram etmeden önce bir gün buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun…

Tüm sorularınız için [email protected] adresine mesaj gönderebilirsiniz. Instagram @pelinsbakery‘den pastalarımı takip edebilirsiniz…