Eskimeyen sevgili

Birinin eski sevgilisi olma fikri size korkunç mu geliyor?

Pucca

Pucca


Eskimeyen sevgili

Geride kalma, tarihe gömülme, bir daha hatırlanmama... Sizle yaşadıklarını başkasıyla yaşayacak diye ödünüz mü kopuyor? Size sarıldığı gibi sarılacak, sizi öptüğü gibi öpecek. O tatile onunla çıkacak, onu sevecek, çok sevecek öyle sevecek ki adınızı bile unutacak... Bir taraftan da ilişkinin canı çıkmış, yerlerde sürünüyor. Bitmesi an meselesi ama bir türlü bitemiyor mu? Merhaba canım kardeşim, sen de benim gibi bitmeyen ilişki adamısın.

Bir de olayın bu tarafından bakalım. Beraberken size kan kusturan, ayrılmak için uğraşan, bir parça değer görmek için gözünün içine baktığınız kişi; ayrıldığınız an kuzuya mı dönüşüyor? En olmadık zamanlarda karşınıza çıkıp bütün hayatınızı allak bullak mı ediyor? Üzerinize dinleme cihazı mı yerleştirmiş ne yapmışsa, tam huzuru buluyorsunuz hoop kapınızda. Sana da merhaba canım kardeşim, belalı eski sevgilin vatana millete hayırlı olsun.

Herkesin mutlaka bir büyük aşkı oluyor ya, hani acıyı sevgi zannettiğimiz o en aptal ilişkimiz. Ayrıntısına bakarsak, sonraları karşımıza bizi daha mutlu eden insanlar çıktı ama onun yeri hep başkaydı diyoruz ya. Hah bunun en büyük nedeni, bitmiyor, yok bi-te-mi-yor! Olur olmaz bir yerde karşına çıkıyor, olmadık zamanlarda mesaj atıyor. Dengesiz, şuursuz, saygısız ama hep kafa bulandıran. 100 kötü kelimesine karşılık bir umut verici bakışıyla hepsini unutturan...

Sakın aldanmayın, kanmayın vallahi billahi büyük aşk falan değil bu. Şöyle durun kendinize bakın anlayacaksınız. Birine delice aşık olsanız, onun size davrandığı gibi davranabilir misiniz? O kimsenin onda görmediği, bir tek sizin görebildiğiniz iyi kalpliliği ya da ne bileyim sizi sevişi yüzünden değer mi bunca şeyi çekmeye? Karşınızda sadece kendini düşünen, yalnızlıktan korkan, ne hissettiğini bile bilemeyecek kadar ham bir insan var. Kaç tane daha yaz tatili göreceksiniz şu ömrünüzde, kaç temmuz ayı ya da düşünsenize. Zaman geri gelmiyor, hep bir tık ileri, sürekli geriye gitmek kendini yormaktan başka bir işe yaramıyor maalesef.

Bir de belalı eski sevgili tarafından bakmak lazım aslında olaya. O yalnızlık korkusu, o kaybetme korkusu nasıl korkunç bir şey ah ah! Aslında o hep kendini suçluyor, sana yazdığı mesajlara bakma sen. İlişkide daha iyi olabilirdim, onu daha çok sevebilirdim, keşke o gün ona onu söylemeseydim diye diye içi içini yiyor. Onun da iletişim şekli bu işte. Zaten beraberken de öyle değil miydi? Sürekli kavga etmiyor muydunuz? Ayrıldığınız an size iyi davranmasını beklemeyin o yüzden. Geri döndüğünde değişeceğine de inanmayın tabii. Kimse değişmez. Aslında biraz yalnız kalıp, kendi iç sesini dinlese, biraz kendine güvense daha sağlıklı olacak ama onun yerine size hayatı zindan etmeyi seçiyor. Korkuyor, kendini değersiz görüyor bütün bu deli saçması davranışlarının altında minicik travmalar yatıyor. Daha iyi olmasını ya da daha iyi olmayı istiyorsanız ayrılmanın en mantıklı karar olduğunu bilirsiniz.

Önemli olan anılarda kalmak sanırım. Güzel hatırlanmak, aklına geldiği an gülümsemek. İlişki nasıl başlarsa başlasın; hep son günleri akılda kalır. Eski sevgililer iki türlü hatırlanır zaten: Bir; yakamı zor kurtardım. İki; n’apıyor acaba şimdi?

Sorunlu eski sevgiliyi tanıma yolları
• Ayrılma kavgasını yaparken var gücüyle hakarete abanır. İlişkinin çetelesini çat çat çat önünüze döker.
• Aradan biraz zaman geçer hiçbir şey olmamış gibi özür diler.
• Bir anda başına korkunç şeyler gelir, hayatının en kötü günlerini yaşamaya başlar.
• Bu kötü günlerde yanında olmadığınız için sizi suçlar.
• Yanlışlıkla size attığı mesajlardan bahsetmiyorum bile…
• Sosyal medya hesaplarına delice eğlendiğini belli eden iletiler yazar, aynı günün akşamı ise Orhan Gencebay’ı çiğ çiğ yemişçesine acı kusar.
• Mesajlarına cevap vermediğiniz an kinlenir, öfkelenir hoop hakaretleri sayar sayar sayar...
• Sabahına akşam mesajlar için özür diler, kahvaltı için buluşmak ister.
• Arada bir ‘onunlaymışsın hayırlı olsun, inşallah beraber bir tırın altında kalırsınız’ gibi mesajlarla ağzınızı yoklar.
• Beraberken nefret ettiği anne-babanızı durmadan arayıp halini hatrını sorar.
• ‘İyi bari yeniden başlayalım’ dersiniz, bu kez hiçbir şey eskisi gibi değil diye dram yaratır.
• Bir süre sonra zaten ayrılık acı vermez, sevişmek tat vermez; sonra bir bakmışsınız kendiliğinden gitmiş.
• Unutmayın, korku filmlerinde kimse ilk defada ölmez. Mutlaka dirilecektir!