Kör buluşmalar

Çoğumuz hayatımızda en az bir kez, bir kör buluşmaya kurban gidebiliyoruz.

Pucca

Pucca


Kör buluşmalar

Şimdi sakın ayyyyy görücü usulü çok banal, çok saçma demeyin kör buluşma muhabbetine. Aslında çoğumuz hayatımızda en az bir kez, bir kör buluşmaya kurban gidebiliyoruz. Malum internetin günden güne yaygınlaşması sayesinde Facebook’ta arkadaşınızın arkadaşı sizi beğenir ve arkadaşlarınız harikulade bir organizasyon ile size kör buluşmanızı ayarlamış olur. Şimdi bir kör buluşmada karşınıza neler çıkacak ve nelere dikkat etmeniz gerektiğine biraz değinelim (Çok ciddi bir meseleden bahsediyorum sanki değinelim falan, duyan da CERN deneyinin ayrıntılarını yazacağım zanneder).

Ne umdum, ne buldum durumu
Arkadaşınızın size ayarlamaya çalışıp, fotoğraflarını yolladığı adamı kafede otururken tanıyamadınız mı? O kaslı, üçgen vücutlu, su yeşili gözlü adam sandalyede otururken sıradan hatta vasat bir tip gibi mi duruyor? Peki, adamın vasatlığından bahsetmeyen arkadaşlarınız biraz sinsi mi? Yoksa arkadaşınız kendi arkadaşlarını gerçekten gönül gözüyle mi görüyor? Hayat adil değil mi? Sizi birileri kandırıyor mu? Kendinizi aldatılmış mı hissettiniz? Resimlerde baklava dilimleri olan adam, yakınlaştığında berbat bir şey mi? Miyop olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Şimdi arkanıza yaslanıp derin bir nefes alın ve sakin olun. Hayır, arkadaşlarınız sinsi değil, evet sizi biri kandırıyor ama hayat gayet adil. Ama iyi haberlerimiz de var; gözünüz aydın miyop değilsiniz. Yalnızca ‘photoshop’zedesiniz. Kör buluşmaya heyecanla gittiğiniz, o süpersonik şahane adam yerine, sıradan bir insanı görmeniz çok normal. Eğer böyle bir hayal kırıklığı ile karşılaşmak istemiyorsanız, arkadaşınızı karşınıza çekip adamın gerçekte nasıl olduğunu iyice öğrenin.

Buluştum öyleyse körüm
Bir kör buluşmanın en önemli aşaması gecenin nerede biteceğidir. Buluşmanın akabinde kendinizi adamla sevişiyor buluyorsanız, evet buluşmanın faydalarına şimdiden varmışsınız demektir. İlk buluşmada da azcık tutun ama kendinizi, yani ne bileyim şimdi ‘ilk sevişme bütün hünerlerimi göstereyim’ dersin olmaz, sopa gibi yatarsın olmaz çünkü habire kafanda ‘yarın beni arayacak mı’ düşüncesi vardır. Günlerce bekleme, sonra ikinci buluşmada yine yatak, doğal olarak üçüncüsü de yatak derken, sizden gelen bi soru: “Bu ilişki nereye gidiyor? Bir isim koyalım” olacak. O yüzden ağırdan almanın faydası var sanki.

Kör bir buluşmam var ama sevişmek istemiyorum
Libidonuz mu yüksek, uzun zamandır sevgiliniz mi yok? Gördüğünüz her erkeğin sırtını James Franco mu sanıyorsunuz? O halde sizin korunmaya ihtiyacınız var demektir. Bir kör buluşmanın sonunun seksle bitmesini istemiyorsanız ufak önlemlerle bu aşamayı uzatabilirsiniz.

1. Kesinlikle ağda yapmayın.
2. İçinize giyebildiğiniz en vasat iç çamaşırlarını giyin.
3. Yok ben her şekilde sevişirim affetmem diyorsanız, görünmeyen yerlerinize ‘bugün sevişmeyeceğim’ yazın!
4. Telefonunuzun alarmını 23.30’a kurun ve not olarak: ‘Bugün eve yalnız döneceğim’ ya da ‘Bugün evime döneceğim’ notları yazın.
5.  Karşınızdakinin vücudunu Gerard Butler olarak değil de Steve Buscemi olarak hayal edin ve olay yerinden uzaklaşın.

Kör buluşmamın ilişkiye gitmesini istiyorum
Kör buluşmanızda karşınıza harika bir adam çıktı ve evet hayallerinizin erkeğini bu şekilde bulacağınıza inanamıyordunuz. Evren sizin yanınızda ama bu buluşma nasıl ileriye gidecek? Buluşma boyunca ilişkiden bahsetmeyin, karşınızdakini en doğal halinizle dinleyin. Kafanızda onunla düğün hayalleri kurmayın. Ben ettim siz etmeyin yani, onu iyi bir eş, iyi bir baba olarak değerlendirmeden bakın. Biraz küstah olmanızda bir sakınca yok, çok fazla beğendiğinizi belli etmeyin. Evet bu çok önemli ne kadar aşağılarsan adamı, inan bana bundan zevk alacak... Böyle pır pır peşinde dolanacak... Sonra bu aşağılamalar hayranlığa gidiyor, o başka mevzu.

İlk buluşmada hemen acı anılarınızı anlatmayın, sorunlu kadın portresi falan hiç çekilmez valla. Eski manitalardan bahsetmeyin, adama da bahsettirmeyin tabii. Evet bir kör buluşmanın daha sonuna geldik, umarım çıtır delikanlılar her yanınızı sarar, dolar böylece erkeklerin adasına düşmüş gibi olursunuz da böyle bir hadiseye gerek kalmaz.

Yaa bu arada dur dur, reklamımı yapayım buradan. Benim ikinci kitabım çıktı; ‘PuCCa Günlük. Ve geri kalan her şey…’ almazsan babaanneni kaçırırım! Ciddiyim.

Kör buluşmalara gelen adamların eksikliği nedir?
Kör buluşmaların kulağa zayıf geldiği bir gerçek, kendine güveni olmayan insanları bir araya getiren aktiviteler gibi duruyor olabilir. Fakat bazen karşınıza gerçekten bir prens çıkabilir. Bunun için buluşacağınız adamın yalnızca görüntüsünü değil, sosyal yaşantısını da önceden öğrenmenin bolca faydasını görürsünüz. Buna cidden ben bile inanmadım yalnız, avuntu olsun diye ekledim. Memlekette adam kalmadı diye düşünüp gitmek lazım.