Sana söz, yeni yıl…

Kara kışın soğuk günlerini, tatsız haberlerini toz bulutu gibi dağıtabileceğimizi hatırlatacak süsler, püslerle çevriliyiz.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Sana söz, yeni yıl…

Evde, iş yerinde ve hatta sokaklarda ışıklandırılmış ağaçlar, kar efektleri ile renkli yılbaşı dekorları… Bugünlerin olmazsa olmazı, değil mi? Ayın bu günlerini, her şeye rağmen kutlamaya değer bir şeyler olduğunu hatırlayarak geçirmeliyiz. Tüm bu dekorlar ne de olsa bize bunları fısıldıyor, kayıtsız kalamayız. Yarın için, yenilenmek için, her şeye yeniden başlamak için…

Bu sezonun renkli, allı pullu süslerinin aksine yanı başımızda olan doğadan ilham almalıyız. ‘Yeteneği meydana getiren doğadır, harekete geçiren ise talih’ demiş, Fransız yazar La Rochefoucauld.  Siz de talihinizi harekete geçirin ve kendinizi doğaya teslim edin! Çıkıp ormanda yürüyüş yapın, bahçenizde neler var, bir göz atın. Doğadan gelen kozalak, çam, göknar, servi dalları, kırmızı yapraklar, ilex gibi kırmızı top top meyveli dallar aynı sahnede! İster sıradan bir cam mumluğun çevresini çam dalları ile sarıp sarmalayın, isterseniz peçete süsü yapıp yılbaşı sofranızın ruhunu yeniden canlandırın. Evin dört bir yanı için bu doğal malzemelerle tasarımlar yapmak elinizde! Kapı süsünden, masa dekoruna, şömine önünden, cam önü fikirlerine kadar her noktada doğanın izlerini sürebilir, evinizde canlandırabilirsiniz. Hatta hediyelerinizi yine bu malzemelerle paketleyebilir, kırmızı kurdele ile tamamlayabilirsiniz. Renkli ışıklar her yanıp söndüğünde yeni fikirler de kulağınıza güzellikleri fısıldasın ve 2017 yılı güzel enerjisi ile başlasın!

Mutlu yıllar…