Bitki çayları zayıflatır mı?

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Mutlu, zayıflama çaylarının yağ yakmadığını sadece sıvı kaybına neden olduğunu söyleyerek, "İçilen çaylarda bitkilerin miktarları da çok önemli. Kişide bazı hastalıklara sebep olabiliyor. Sadece bitki çayları da kilo vermek için yeterli değil" dedi.

Bitki çayları zayıflatır mı?

Çoğu kişi, ortak derdi olan hızlı ve çabasız zayıflamak için aktarların yolunu tutuyor. Televizyon programları, arkadaş çevresinde duydukları bitki çaylarını denemek için aktarlara akın eden insanların, bu şekilde kilo verdiklerini sandığını belirten Büyük Anadolu Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Mutlu şunları söyledi:

"Aktarlarda satılan bitki çaylarının tam olarak içeriğini bilmiyoruz. Bazıları idrar atımını artırıyor. Böylece kilo verdiğimizi zannediyoruz ama aslında sadece su kaybediyoruz. Kilo verdiğimiz şey yağ kaybetmektir. Ama bu tür şeylerde sıvı kaybolduğu için kişiler tartıya çıktıklarında kilo verdiklerini zannediyor. Aslında su kaybediyorlar. Bu bizim istemediğimiz bir şey. Bağırsak yapısını bozduğu için ishale de neden olabiliyor. Bu da tartıda kilo kaybı olarak görülüyor. Fakat yağ kaybı olmuyor. İçilen çaylarda bitkilerin miktarları da çok önemli. Kişide bazı hastalıklara sebep olabiliyor. Bu yüzden doktor kontrolünde bitki çaylarının içeriği bilerek kullanmalıyız. Sadece bitki çayları da kilo vermek için yeterli değil." (DHA)