Hastalığınızın nedeni duygusal olabilir

Yıllardır hayatınızı kabusa çeviren migrenin, yazın mayo bikini giymenize engel olan selülitlerinizin ya da dayanılmaz ağrılara yol açan varislerinizin nedeni aşamadığınız duygusal sorunlar olabilir…

Hastalığınızın nedeni duygusal olabilir

Dorn Metodu’nun Türkiye temsilciliğini üstlenen Çağla Yüksel, her bir hastalığın zihinsel sebepten kaynaklandığını ve fizik bedende tezahür ettiğini söylüyor. Bedensel, zihinsel ve ruhsal denge kurulmadığı takdirde sorun yaşamanın da kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Zihin o kadar güçlüdür ki olumlu ya da olumsuz her şeyi yaratabilir. Dorn Metodu olarak adlandırılan yöntemi Türkiye’de uygulayan ilk kişi olan Çağla Yüksel, hastalıkların zihinsel sebebini anlarsak ve düzeltirsek, tekrar etmesinden ya da benzerini yaşamaktan kurtulacağımızı söylüyor.

Şehir hayatının yarattığı stresin yol açtığı düşünülen migren zihinsel kaynaklı olabilir. Migren; köşede sıkışıp kalma duygusu, cinsel korkular, kusursuz olma isteğiyle kendi üzerinde aşırı baskı yaratma, bastırılmış öfke, hayatın akışına direnme kaynaklı olabilir. Migrende ağrılarından kurtulmak için kişinin kendini hayatın akışına bırakması, hayatı olduğu gibi kabullenmesi gerekiyor. 

Aynalara küsmemize neden olan portakal görünümü yani selülit de duygusal nedenle ortaya çıkabilir. Selülitin nedenleri arasında da çocukluk anılarına takılı kalmak, geçmişteki kötülükleri unutamamak, ilerlemekte zorlanmak, kendi yolunu çizme korkusu, biriktirilmiş öfke ve kendini cezalandırma yer alıyor. Kişinin herkesi ve kendini affederek işe başlaması gerekiyor. Tüm geçmiş acılarından kurtulup özgürlüğüne kavuşması sorundan kurtulmasında önem taşıyor.

Hem görüntüsü hem de ağrısı ile rahatsız eden varislerin nedeni de zihinsel olabilir. Varisin işaret ettiği duygusal nedenler şöyle sıralanabilir: Bulunulan durumdan nefret etmek, sevilmeyen bir işte çalışmak, cesareti yitirmek, aşırı yük taşıdığını hissetmek, hevesin kırılması, gücünden fazla çalışmak vb… Hayatı sevmek ve neşeyle yaşamak sorundan kurtulmanın temelini oluşturuyor. 

Çağla Yüksel; insanoğlunun yeryüzünde yaşayan varlık olarak fizik bedeninin çabuk ve kuvvetli etkilendiğini ve tepki verdiğini belirterek, fizik beden dengelendiğinde otomatikman zihin bedenin de dengelendiğini söylüyor. Çağla Yüksel’in "Bel ve Boyun Ağrılarından Kurtulma Yolları" isimli kitabında da anlattığı Dorn Metodu ile omur ve eklemlerdeki hizalanma, sıralanma düzenleniyor. Çağla Yüksel, kitabında detaylarıyla açıkladığı Dorn Metodu ile servet harcamadan, hiç kimseye bağımlı kalmadan, kişinin kendi kendine yapabileceği çok etkili ve kolay yöntemlerle hayatındaki fiziksel, zihinsel ve ruhsal problemlerinden kurtulmasını amaçlıyor. Dorn Metodu; bedenimizin, maddi ve manevi hayatımızın şekillenmesinde ana unsur olan fiziksel beden dengesinin, kendi ellerimizle yeniden yaradılış dengesine getirilmesidir. Yani iskelet sisteminin tekrar dengeye alınmasıdır. Duruşumuzun düzeltilmesi, omurgamızın dosdoğru olması demektir.