Bunu giyin!
Bunu sürün!
Bunu tadın!
Bununla tanışın!
Çevremize baktık… Bir türlü gelmeyen bahar, boşanma haberleri, diziler ve dizilerde birbirinin kuyusunu kazan kadınlar gördük… Bu kadar kötü olamazdı resim. Resmin arkasında neler olduğunu merak ettik. Evliliklerini henüz nokt devamı!
Yeni elele web sitesini nasıl buldunuz?




Varis alarmı!
Varis problemleri, estetik açıdan da rahatsızlık verdiği için, özellikle kadınların korkulu rüyası. Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu, varisin tedavi yöntemlerini ve pürüzsüz bacakların sırrını anlattı.
Varis neden oluşur?
Varis deyince, biz sadece bacaklardaki mavi damarları anlıyoruz. Biz varisi altı safhaya ayırıyoruz tıpta. Bunlardan birinci sınıfa girenler, hiçbir belirti vermeyen ‘huzursuz bacak’ sendromu dediğimiz olaydır. Sabahtan akşama kadar çok fazla ayakta kalan ya da çok fazla oturan ve az hareket eden kişilerde, akşama doğru bacak ağrıları ve hatta ayak bileklerinde hafif şişmeler başlar. Görünürde hiç damar yoktur. Normalde toplardamarların içinde kapakçıklar vardır, biz ayağa kalktığımız zaman o kapakçıklar açılır kanın geriye doğru kaçmasına engel olur. Eğer bu kapakçıklar iyi çalışmıyorsa ayakta durduğumuz zaman toplardamarların içindeki kan ayaklara doğru geri kaçar. Bu da şişliklere ve ağrılara sebep olur. Ayağımızı kaldırdığımız zaman da, toplardamarlar daha iyi boşaldığı için bir rahatlama olur. Bu C Sıfır dediğimiz şeklidir. C1’de ise kılcal damarlar, bütün bacak boyunca incecik damarlar şeklinde görülür hale gelir. Eğer bu kılcal damarlar 2 milimetreden daha geniş hale gelirse varis lafı ortaya çıkar. Bu da C2 dediğimiz varistir. Üçüncü sınıflamada bu damarlarla birlikte ayakta ciddi ödem olur. Özellikle ayak bileklerinde şişlikler meydana gelir. C4’de, ayakta kahverengiye dönük renk değişiklikleri başlar. C5’te ufak yaralar oluşmaya başlar, C6’da ise bacakta açık yaralar şeklinde iyileşmeyen yaralar meydana gelir. C6’ya kadar olan bütün nedenlerin altında yatan şey toplardamarların içindeki kapakçıkların yetersizliğidir.


Bu habere ait yorum bulunmamaktadır. İlk yorumuz siz yapın!
Misafir
22.05.2012 00:22:14
Kayıtlı isminizle yorum yapmak istiyorsanız lütfen giriş yapın ya da üye olun!
güzellik
Fit bir vücut, delici bakışlar, ipek gibi saçlar; evet...
Bazen kızdırıp, bazen güldürüyorlar… Kimsenin aklına gelmeyecek kötülükler peşinde koşuyorlar ama yine de onları seviyoruz. Kimden mi bahsediyoruz? Tabii ki dizilerin ‘kötü’ karakterlerinden.
gül
güzel ...
deniz genç
evet çok güzelmiş
Misafir
louis vuitton
dekorasyon
Bu sene bahar temizliğini biraz abartın!
Seyahat Aile Yemek
Reina, sezona ‘merhaba’ dedi.
Herkes sevgisiyle birlikte tatil için bavullarını hazırlıyor…
Evlenecek çiftlerin düğün geceleri için de ilk tercih edilen adresl...

Copyright © Elle Online | Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.
Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul
Diğer Doğan Burda Siteleri: Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahçe | Evim | Formsanté | Güncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello
| HeyGirl | İstanbul Life | Level | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Française | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Türkiye