Deniz ürünlü Akdeniz pizza

Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi...

Deniz ürünlü Akdeniz pizza

Malzemeler
Hamuru için
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
Domates sos için
200 g domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5-6 dal fesleğen
2 diş sarımsak
2 dal taze kekik
Üzeri için
Yarım su bardağı sünme peynir (Antakya yöresi)
3-4 dilim kalamar
6-8 karides
2 dilim somon füme
Süslemek için
3-4 haşlanmış kabuklu midye

Hazırlanışı
Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çapında açın. üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin. önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.