Haşhaş tohumlu burgu kurabiye

Haşhaş tohumlu burgu kurabiye nasıl yapılır?

Haşhaş tohumlu burgu kurabiye

Hazırlanışı
250 g tereyağı
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı susam
Bir tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta sarısı
Çörekotu
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı
Tereyağı, ayçiçek yağı, üzüm sirkesi, toz şeker, kabartma tozu, susam ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde un ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle uzun rulolar hazırlayın. İkiye katlayıp tek yöne çevirerek burgu şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.