Taze otlu pide börek

Bayat pideleri değerlendirmenin lezzetli bir yolu!

Taze otlu pide börek

Malzemeleri
1 bayat pide
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için
1 su bardağı tulum peyniri
4-5 dal maydanoz
6-7 dal dereotu
8-9 dal kuzu ıspanak
4-5 dal taze kekik
Tuz
Kırmızı pul biber
Üzeri için
Susam

Hazırlanışı
Pideyi küp doğrayın. Süt, su ve eritip soğuttuğunuz tereyağını bir kasede karıştırın. Küp doğradığınız pideleri bu karışıma bulayın ve hafif yağladığınız yuvarlak bir fırın kabına dizin. İç harcı için tulum peynirini geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Peynirli harcı pidelerin üzerine ilave edip karıştırın. üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.