Kupta vişneli cheesecake

Kupta vişneli cheesecake tarifi

Kupta vişneli cheesecake

Malzemeler:
2 paket yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı tereyağı
225 g krem peynir
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1 su bardağı krema
Vişne sosu için
2 su bardağı vişne
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

  • Yulaflı bisküvi ve tereyağını un kıvamında oluncaya kadar rondodan geçirin ve servis kavanozlarının tabanlarına paylaştırın.
  • Bir kaşık yardımıyla bastırarak düzleştirin. Krem peynir, pudra şekeri, vanilya esansı ve kremayı geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Karışımı bisküvilerin üzerine paylaştırıp buzdolabında 4 saat dinlendirin.
  • Vişne sosu için, vişne ve toz şekeri geniş bir tencerede kaynatın. Şeker erimeye başladığında su ile açtığınız nişastayı ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Pişen sosu soğuyan cheesecake kavanozlarının üzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.
  • Soğuk servis yapın.