Havuçlu fava

Havuçli fava tarifi

Havuçlu fava

Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla
1 havuç
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Kuru iç baklayı akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün havuçlarla beraber bir tencereye alın. Su ekleyip 15 dakika kaynatın. çıkan köpüklü suyu döküp baklayı bir parmak geçecek kadar sıcak su ve dörde böldüğünüz soğanı ekleyip tekrar kaynatın. Haşlanan soğan, bakla ve havuçları blenderdan geçirin. Dereotunu incecik kıyın. Tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kaba alarak üzerini düzleştirin. 4-5 saat buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.