Karabuğday kısırı

Karabuğday kısırı nasıl yapılır?

Karabuğday kısırı

Malzemeler
2 su bardağı karabuğday
2 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızı biber
2 domates
3 taze soğan
3 dal maydanoz
3 dal reyhan
Sosu için
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Karabuğdayı az su ile haşlayın. Suyunu tamamen çekince soğuması için kenara alın. Soğanları küp doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağında salçalarla beraber hafif soteleyin. Biberleri ve domatesi küp doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve reyhanı ince kıyın. Sotelenen soğanları ve sebzeleri REİS Karabuğday ile karıştırın. Sosu için zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatları bir kasede karıştırıp kısırın üzerine ilave edin. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.