Karalahanalı fırında tavuk but tarifi nasıl yapılır?

Kırmızısından beyazına geniş bir çeşit aralığı olan lahanayı, herkesin seveceği muhteşem tarifler

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

290

Karalahanalı fırında tavuk but için malzemeler;

  • 4 adet tavuk but (baget)
  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Karalahanalı fırında tavuk but nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Tavuk butlarını tereyağı ve zeytinyağı karışımında renk alacak kadar kızartıp kenara alın.
2 Kerevizi ve havucu çubuk şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayın. Karalahanayı irice kıyın.
3 Tavukların kızartıldığı tavada önce karalahanayı 1-2 dakika soteleyin, daha sonra kereviz ve havucu ekleyerek sotelemeye devam edin.
4 Fırına girecek bir kaba önce karalahanayı ve sebzeleri koyun.
5 Üzerlerine tavuk butlarını ve sarımsakları dizin.
6 Tavuk suyunu gezdirin. En son karabiber ve az tuz serpin.
7 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika boyunca arada bir kontrol ederek pişirin.