Kıymalı Kuru Patlıcan Biber Dolması Nasıl Yapılır? Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi

Hem pratik hem de aşırı lezzetli olan kuru patlıcan dolması özellikle Güneydoğu Anadolu yöresinde çok meşhur lezzetlerden biri. İşte her mevsim yapabileceğiniz kıymalı kuru patlıcan biber gerekli malzemeler ve tarifi…

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

20 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakika

KALORİ

60

Anteplilerin her yemeği güzel meşhur olduğu gibi etli kuru dolmaları da oldukça seviliyor. Ülkemizin zengin lezzetine lezzet katan Antep mutfağında bu kuru dolma ister zeytinyağlı ister kıymalı yapılabiliyor. Siz de bu akşam yemeğinde ne yapacağınızı düşünüyorsanız kıymalı kuru patlıcan biber dolması tarifimize bakıp sofranızda yer verebilirsiniz.

Kıymalı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım dizi kuru patlıcan ve biber
  • 300 g kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 büyük baş soğan
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kaşık pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • İsteğe göre tuz
  • Birer kaşık domates ve biber salçası
  • 1 tutam kuru nane

Kıymalı Kuru Patlıcan Biber Dolması Tarifi adım adım yapılışı

1 Patlıcan ve biberleri kaynar suda 3-5 dakika kaynatarak yumuşamalarını sağlayın.
2 Soğanları, sarımsakları ince ince doğrayın, domatesleri minik küpler haline getirin ve diğer tüm malzemeyi de ekleyerek bir kabın içinde karıştırın.
3 Patlıcan ve biberleri süzüp hazırladığınız içle doldurun.
4 Pirincin şişeceğini hesaplayarak çok fazla doldurmayın, bir parmak boşluk bırakın.
5 Tencerenin altına kemikli et dizin, üzerine de dolmaları sıralayın. Alta patlıcanları üste ise biberleri koyun.
6 Üzerlerine porselen bir tabak koyarak dağılmalarını engelleyebilirsiniz.
7 Dolmaların üzerine gelecek şekilde su ekleyip pişirmeye başlayın.
8 Yaklaşık 20 dakika pişirin, bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.
9 Ateşten aldıktan sonra ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Tercihe göre yoğurtla birlikte servis edin.

PÜF NOKTASI

Bu tarifte yağ yer almıyor, çünkü tencerenin altına dizilen ve dolmaların içine konulan ette yeterince yağ bulunduğu varsayılıyor. Eğer yağsız bir et tercih ettiyseniz isteğinize göre birkaç kaşık zeytinyağı ekleyebilirsiniz.