Mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır? Restoran usulü mercimek çorbası...

Mercimek çorbası tarifi Türk mutfağının en sevilen, vazgeçilmez tarifleri arasında. Bu yazımızda Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'in restoran usulü mercimek çorbası tarifi ve videosuna bakıyoruz. Hazırsanız başlayalım.

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

180

Mercimek çorbası nasıl yapılır? Bu makalede bu soruya yanıt veriyoruz. Çorbaya geçmeden önce mercimekin bazı faydalarını sıralayalım. Mercimeklerin en önemli 5 faydası şöyle sıralanabilir.

1. Bazı kronik hastalık riskini azaltır
Bazı çalışmalar, düzenli olarak mercimek yemenin kronik hastalık riskinizi azaltabileceğini göstermektedir.

2. Sindirim sistemini destekler
Mercimek, özellikle sindirim fonksiyonunu destekleyen ve sağlığımız için çok önemli olan faydalı bağırsak bakterilerini "besleyen" prebiyotik lif açısından zengindir.

3. Kalp-sağlığını korur
Mercimek lif, folat ve potasyum açısından zengindir ve bu onları kalp için ve kan basıncını ve kolesterolü yönetmek için iyi bir seçim yapar. Enerji verici bir demir ve B1 vitamini kaynağıdır.

4. Kan şekeri düzeylerini yönetmeye yardımcı olur
Kan şekeri yönetiminin iyileştirilmesine yardımcı olabilir.

5. Protein kaynağıdır
Mercimek, zengin bir protein kaynağıdır ve bu onları et veya balığa harika bir alternatif yapar. Mercimekten alınan kalorinin üçte biri proteinden gelir, bu da mercimeği herhangi bir baklagil arasında ağırlıkça en yüksek üçüncü protein yapar.

Mercimek çorbası tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Mercimek çorbası nasıl yapılır? videolu yapım aşamaları

MERCİMEK HAKKINDA

Baklagiller ailesinin bir üyesi olan mercimek, kırmızı, yeşil, kahverengi, sarı ve siyah gibi çeşitli renklerdedir. Mercimek protein, lif ve çok sayıda mineral sağlayan zengin bir besin kaynağıdır.

Mercimek çorbası nasıl yapılır? adım adım yapılışı

1 Mercimeği yıkayıp süzün.
2 Mercimeği tencereye aktarın. Üzerine sebzeleri yayın. Suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
3 Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu kavurun.
4 Yavaş yavaş mercimeğin içerisine katın.
5 Kıvam aldıktan sonra çorbayı ocaktan alıp blenderdan geçirin. Tekrar ocağa alıp tencerenin kapağı açık olacak şekilde tereyağı, tuz ve karabiberle tatlandırarak bir taşım daha kaynatın.
6 Sos tavasında yağı kızdırın ve içerisine toz biber atın. Hazırladığınız sosu mercimek çorbasının üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.