Pideli kuzu incik

Akşam yemeği için bol lezzetli bir önerimiz var! Pideli kuzu incik tarifi...

Pideli kuzu incik

Malzemeler
2 kuzu incik
3 defne yaprağı
3-4 dal taze kekik
3-4 dal taze biberiye
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Pide hamuru için
300 g un
1 tatlı kaşığı maya
1 su bardağı süt
Tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
Zeytinli biber salatası
1 soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dolmalık kırmızı biber
1 dolmalık sarı biber
1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
Tuz
Sumak
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı
Kuzu incikleri tencereye alın. Üzerine su, defne yaprağı ve taze otları ekleyip 1-1.5 saat haşlayın. Ardından suyunu ayırın ve etleri ayrı bir kapta kemiklerden ayırıp iri parçalar halinde bırakın. Hamuru hazırlamak için tüm malzemeyi derin bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtüp 35-40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru bir merdane yardımıyla oval açın. Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pidelerin üzerine kuzu incik etinizi yerleştirin. Zeytinli biber salatası için, piyazlık doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız biberleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Zeytinleri ilave edip biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuzu incik etinizin yanında zeytinli biber salatası ile sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.