Şipsi çorbası tarifi nası yapılır?

Türk mutfak kültüründe çorbanın ayrı bir yeri var. Bu tarifimizde ise Elele arşivinden Şipsi çorbası nasıl yapılır sorusunun yanıtına bakıyoruz. İşte Şıpsi çorbası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

110

Bu tarifimizde Şipsi çorbası için pratik adımları bulabilirsiniz. Peki, Bursa usulü Şipsi çorbası nasıl yapılır? Kültür Portalı, Bursa usulü Şipsi çorbası yapmak isteyenler için de şu adımları paylaşır:

2 litre suda tavuk göğsü haşlanır tavuk göğsü pişmek üzereyken içine tuz atılır. Başka bir tencereye yağ ve salça konularak kavrulur, üzerine süzülmüş tavuk suyu eklenir.
Başka bir kabın içerisine süt ile un iyice çırpılarak kaynamakta olan suyun içine dökülür, üzerine tuz ilave ettikten sonra sürekli karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.
Tavuk göğsü küçük parçalara bölünerek küp şeklinde doğranır, doğranmış tavuklar çorbaya eklenerek birkaç dakika daha tavuklarla birlikte kaynatılır.
Ocaktan aldıktan sonra üzerine pul biber ve ezilmiş sarımsak dökülerek sıcak olarak servis yapılır.

Şipsi çorbası tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 parça tavuk göğüs eti
  • 2 yemek kaşığı un
  • 45 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • v
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 3 su bardağı su

Şipsi çorbası tarifi adım adım yapılışı

1 Tavuk etini 3 bardak su ve tuz ile birlikte tencereye alın. Hafifçe haşlayın. Eti suyun içinden alın.
2 Tereyağını tencerede eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun.
3 Tavuk suyunu ilave edip iyice karıştırın. Süt, un ve tuzu bir kasede çırpın.
4 Kaynayan tavuk suyuna yavaşça ekleyip sürekli karıştırın. Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Çorbaya ekleyip 5 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın.