Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? Pratik ve lezzetli bir tarifimiz var

Kabak Mücver Tarifi Nasıl Yapılır? diyorsanız çay saatinde veya yemekte tüketebileceğiniz yapması bir o kadar kolay olan mücver tarifini sizler için hazırladık. İşte hem sıcak hem soğuk yiyebileceğiniz kolay ve pratik mücver tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 dakika

KALORİ

326

Mücver Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet havuç
  • ½ kuru soğan
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • 3 dal nane

Kızartma İçin

  • Sıvıyağ

Kabak Mücver videolu yapım aşamaları

Servis Önerisi

Yoğurt ve peynir ile çok yakışmaktadır.

Kabak Mücver adım adım yapılışı

1 Kabakları yıkayın ve bir kaba rendeleyin.
2 Soğanın kabuğunu soyun ve ayrı bir kaba rendeleyin.
3 Dereotu, maydanoz, taze soğan ve naneyi yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
4 Üzerine havucu rendeleyin.
5 Soğanın suyunu iyice sıktıktan sonra yeşilliklerin olduğu kaba aktarın.
6 Kabaklarında suyunu iyice ellerinizle sıkın ve diğer malzemeler ile birleştirin.
7 Sarımsağı ezin, tuz, karabiber ve un ile birlikte karışıma alarak karıştırın.
8 Tavaya sıvıyağını dökün ve ısınmasını bekleyin.
9 Isınan sıvıyağın içerisine kaşık yardımıyla kabakları yerleştirin ve arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Tuzu en son eklemeye özen gösterin. Tuz sebzelerin suyunun salmasına sebep olacağı için kıvamı bozulacaktır. Yağı tavada mücverin yarısını geçmeyecek kadar ekleyerek kızartın, tavada yağ azaldıkça yeniden eklemeye devam edin.