Bahçeni göster, sana kim olduğunu söylerim!

Nasıl biri olduğunuzun şifrelerini bahçenize bakarak çözmek pekala mümkün. Bahçenize isim vererek onu kişiselleştirmekle işe başlayın. Zaman geçirdiğiniz bu alanda ağaçların gölgesinde doğayla baş başa kaldığınızı ve kendi alanınızı yarattığınızı unutmayın. Kişiselleştirirken nasıl özellikleriniz var, hepsini listenizde detaylandırın.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Bahçeni göster, sana kim olduğunu söylerim!

Özelliğine göre bahçe tipi:
Gezgin bahçeseverler: Macera sever bir tasarım sizi bekler. Yüksek bambu ağaçlarının arasında yürüme yolunda ilerlerken, yer yer karşınıza çıkan çiçek tarhları ile manzara noktasına ulaşıyorsunuz. Hayali bile güzel! Gezmeyi sevenlerin bahçesinde açık hava odaları, su sesinin gizemi ile buluşur. Öyle ki bi açık hava odasını çevreleyen kiraz ağaçları ile kendinizi Japonya’da sakura festivalinde gibi hissedebilirsiniz.

Fikir fabrikası bahçıvan: Akla gelmeyecek objeleri birer sanat eseri gibi değerlendirerek aydınlatma veya heykele dönüştüren yaratıcı bahçeseverler! Bu sizin bahçeniz, küçücük bir alanı kişileştirirken cam şişelerden vazolar tasarlayabilir veya ayakkabıyı çite dönüştürebilirsiniz.

Sanatçı dokunuşu: Bahçede heykel veya farklı aksesuarlar mı yer alıyor? Ya da renk paletinin tuvale değil de çiçek tarhına değdiğini düşünebilirsiniz. Sanatçı bahçesinde, simetri veya asimetri hakimdir. Kendi hayal gücünde yarattığı dünyanın bahçeye yansıması hiç kuşkusuz geniş bir renk armonisine sahip olur.

Filozof: Sakin, dingin, karışıklığa müsade etmeyen bir bahçe! Doğal taş yürüme yolları, oturma alanları ve bahçede yeşil odalar olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Diğer bahçe sahiplerine göre sakin bir tasarım çizgisi hakimdir. Arka planda daha yeşil tonlu bitkilere yer verirken, karmaşaya asla izin vermez.

Dışadönük: Bu stile sahip bahçe sahibi aynı anda çok sayıda arkadaşlarını, ailesini bir araya toplayan kişidir. Bunun için oturma alanında rahatlık ve konfor ilk aranan özelliklerdir. Renkli mobilyalar, yastıklarla cıvıl cıvıl bir bahçe tasarlar. Elbette misafirperverliğini bahçede de gösterir, açık hava mutfak bölümü sayesinde yemek davetleri bu bahçenin olmazsa olmaz özellikleri arasında gelir.

Romantik: Bahçede gül kokusu, birbirine sarmaş dolaş olan sarmaşık güllere eşlik eden yaseminler… Bahçede seçilen her çiçek birbirini tamamlar. Pastel tonlarda, özel bir bahçe! Küçük oturma alanları, mumlarla dekore edildiği için gece boyunca da romantik ruhunu korumaya devam eder.