Sonbahar tadında bir buket!

Her mevsimin farklı bir rengi var.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Sonbahar tadında bir buket!

Sonbahar günlerinde de sarılar, turuncular sahneye çıkıyor. Hatta biraz bordo, biraz da koyu morlar... Çiçek renkleri aslında giydiğimiz sezon giysileri ile de paralel çoğu zaman. Moda, hayatın her alanına yön veriyor ne de olsa! Bu renklere sahip çiçekleri; ister çalışma masanızda isterseniz de oturma odanızda vazo içinde kullanabilirsiniz. Nereye koyarsanız koyun o noktaya hayat vereceğine, yüzünüzde kocaman bir gülümseme yaratacağına emin olabilirsiniz. Özetle her mevsim olduğu gibi bu mevsimde doğanın renklerini hayatınıza dahil etmelisiniz. Bunları belirlerken de elbette doğadan kopya çekmek serbest! Şöyle çıkıp bir baksanıza… Parklara, bahçelere, sonbahar fotoğraflarına…

Kuru bir yapraktan esinlenebilirsiniz ya da kabuklu bir cevizden, fındıktan ilham alabilirsiniz. Hatta bu işi biraz daha abartıp çiçek tasarımlarına bu detayları da katabilirsiniz. Kuru haşhaşlar yanında cevizler, kozalaklar, cymbidium orkideler, kalalar, güvey fenerleri, krizantemler ve protealar... Bu liste daha da kalabalık olabilir. Dayanıklı türler tercih ederseniz aynı zamanda uzun ömürlü tasarımlara da imza atmış olursunuz.

Bu mevsimin bir başka şansı ise kuru görünümlü çiçeklerin hayatımızın içinde yer alması. Bu sayede uzun soluklu tasarımlar ortaya çıkıyor. Bu listede yer alan çiçekler arasında benim en favori çiçeğim ise; protea. Egzotik görüntüsü mü, dayanıklılığı mı ya da minimal formu mu, bilmem ama çiçeklerle buluşmasına hayranım. Sonbahar tadında bir çiçek buluşması için hayallerinizi buluşturun ve ardından da evinizde bu mevsimi yaşamaya devam edin, pişman olmazsınız.