Sonbaharda işler&güçler

Turuncu ve bordo tonlarıyla evinizi renklendirin.

Selen Okan Tanyeri

Selen Okan Tanyeri


Sonbaharda işler&güçler

Sonbaharın turuncu, bordo tonları hem bahçeyi hem de evde yer alan vazoları sarıp sarmalıyor. Bu dönem kışa hazırlık yaparken çevremizi renklendirmeyi de unutmamalıyız. Benim en sevdiğim renk turuncu, hem enerji veriyor hem de puslu havayı bir anda canlandırıyor. Ne dersiniz? Bu rengi gelin beraber bahçeye ve eve taşıyalım.

Sonbaharda işler&güçler - Resim : 1

Ev girişinde yer alan saksılarınınızı turuncu renkli kasımpatı çiçekleriyle revize edin. Dekorunuza biraz daha kış havası katmak içinde toprak bölümünü kozalaklarla kaplayın. Yer yer yosun parçalarını da işin içine katabilirsiniz. Evinizi biraz daha renkli göstermek içinde pencere önlerinizi renklendirin. Rengimiz turuncu ve kırmızı unutmayın! Kırmızı çiçekli siklamenleri ve Carexi aynı saksıda buluşturun, dekoratif bir etki verir.

Sonbaharda işler&güçler - Resim : 2

Kış bahçenizde koruma altına aldığınız limon ve portakal ağacı gibi hassas türleri kontrol edin, hemen yakınına turuncu balkabaklarıyla sonbahar dekoru yapabilirsiniz. Aynı mekanda yer alan sehpanızda da bu renkleri devam ettirin. Vazo içinde turuncu, somon güllerden oluşan bir tasarıma bordo çiçekli Skimmia japonica eşlik edebilir. Hatta işin içine turuncu-bordo renkli kala çiçeğini de dahil edebilirsiniz. Kış bahçeniz yoksa bu renkleri oturma bölümünde uygulayın. Hatta sınırları biraz daha aşmak için kabağın içini temizleyip, çiçeklerinizi bunun içine yerleştirin. Güvey feneri, bordo Cotinus yapraklarıyla kırmızı Cornus dallarını kullanarak şık bir sonbahar köşesi hazırlayabilirsiniz.