Erkeklere sorduk!

"Sevgilinizin eski sevgilisi hakkında neyi bilmek ister, neyi bilmek istemezsiniz?"

Erkeklere sorduk!

Yazı: Öznur Nizam

Kimi geçmiş hakkında tek kelime duymak istemezken kimi en ince detayına kadar öğrenmek ister. İster duymak istesinler ister istemesinler, geçmiş ilişkilerin erkeklerin aklını kurcaladığı kesin.

Bu düşündürücü bir soru fakat şu bir gerçek ki, bu sorunun cevabı erkeklerin düşünce yapısına göre değişir. Kimi erkek sadece hayatına kaç kişinin girdiğini merak eder ve bunun yanıtı ona yeter. Mesela ben, kiminle ne yaşadığını, hangileriyle hala görüştüğünü, kiminle cinsel anlamda bir şeyler yaşadığını merak ederim ve bunları duyduğum zaman kaldırabilirim çünkü benden öncesi beni ilgilendirmez. ‘O zaman ne diye öğrenmeye çalışıyorsun?’ diyebilirsiniz ama bu isteğim tamamen beraber olduğum kişinin geçmişini merak etmemden kaynaklı. İstemiyorsa anlatmasa da olur. Ek olarak bir de ilişkilerinin ne kadar sürdüğünü bilmek isterim. 
Mehmet Demir, 28 yaşında/İŞLETMECİ

Hiçbir şey bilmek istemem. Hayatın ilerleyen dönemlerinde ve arkadaş görüşmelerinde o kişiyle denk gelme ihtimali var. Bu sebeple, kız arkadaşımın eski sevgilisinin adını dahi bilmek başka insanları kız arkadaşımın eski sevgilisi zannetmeme, onlardan şüphelenmeme sebep olabilir. Kız arkadaşım her ne kadar “O kişi benim eski sevgilim değildi” dese bile ismini ya da mesleğini bildiğim için bu durum sürekli aklımı kurcalar. 
Furkan Mumcu, 31 yaşında/ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI

Sevgilimin eski sevgilisi hakkında tabii ki birçok şeyi bilmek isterim. Sevgilimin onunla birlikte yaşayamadığı şeyleri ona yaşatmak ve ondan daha iyi olduğumu göstermek için özellikle bu soruları sorarım. Onun dışında adını, yaşadığı yeri ve bunun gibi bilgileri öğrenmesem de olur. Fakat kesinlikle yaşadığı şeyleri tüm detaylarıyla anlatmalı ki doğru tercih olduğumu gösterebileyim. 
Sametcan Öztürk, 21 yaşında/ÖĞRENCİ

Kız arkadaşımın eski sevgilisinin tipini bilmek isterim. Bu sayede hem bir yerde denk gelirsek onu tanıyabilirim hem de benden yakışıklı olup olmadığını bilebilirim ve kendimle karşılaştırırım. Fakat neler yaşadığını bilmek istemem. Bu her zaman kıyas durumuna yol açar. Eski sevgilisiyle birlikteyken yaptıklarıyla benimle birlikteyken yaptıklarının benzerliklerini ya da farklılıklarını düşünürüm. 
İhsan Yücel, 28 yaşında/MÜHENDİS

Kesinlikle birlikte olduğum kişinin geçmişini merak ederim ama sorduğum zaman da tamamen doğru yanıt aldığıma asla inanmam. Benden önce geçmiş bitmiş şeyler olabilir ama aklımda hep soru işaretleri kalıyor. Örneğin geçmişte birini aldattıysa beni de aldatabilir. İnsan bilmek, önlem almak istiyor. 
Levent Soydan, 27 yaşında/MİMAR   

Sadece ciddi bir ilişkisi olmuş mu, olduysa ne kadar sürmüş bunu bilmek isterim. Fazlasını duyup içten içe kıskançlık ve kompleks yapmaya gerek yok. Çoğu erkek çaktırmasa da komplekse giriyor. ‘Beni mi daha çok sevdi onu mu, onunla nasıl konuşurdu, daha mı çok eğleniyorlardı?’ diye kafayı yiyor. Az ve öz soru yeter. 
Anıl Kınay, 32 yaşında/REKLAMCI

Eski sevgilisi hakkında hiçbir şey bilmek istemem. Çünkü bana eski sevgilisini anlattığında benden memnun olmadığını ya da bir kıyaslama yaptığını düşünürüm. Bilmek istemediklerimin en başında ise cinsel hayatı gelir. Çok kıskanç biri olduğum için benden önce ne yaşadığını duymak istemem. 
İsmail Yılmaz, 23 yaşında/ÖĞRENCİ

Sevgilimin eski sevgilisinin yaşını, mesleğini ve aile yapısını bilmek isterim. Bunlar hem o adamın karakterini anlamama hem de sevgilime direkt soramadığım konularda tahminlerde bulunmama yardımcı olur. Bilmek istemeyeceğim şeyler ise o adamın sosyal çevresi ve gittiği mekanlar. Onların beraber gittikleri yerleri de öğrenmek istemem. 
Adem Altan, 38 yaşında/DİŞ TEKNİSYENİ 

Sevgilimin eski sevgilisini ve yaşadıkları ilişkiyi bilmek isterim. Bu sayede sevgilimin ilişkide neye üzüldüğünü ya da nelere kırıldığını daha rahat anlarım ve eski sevgilisinin ona yaşattığı acıları tekrar yaşatmam. Ancak hiçbir şekilde cinsel birlikteliklerini duymak istemem. Çünkü her aşamada kendimi karşılaştırıp daha iyi olup olmadığımı sorgularım. 
Ahmet Kıran, 35 yaşında/İŞLETME YÖNETİCİSİ

Hiçbir şeyini bilmek istemem çünkü merak etmem. Ne yapayım benden önce kiminle ne yaptığını... Önemli olan benimleyken nasıl olduğu, neler yaptığı. Şu an gençlerin bu kadar çabuk ilişkilerini yok etmesinin sebebinin yenemedikleri merak duygusu olduğunu düşünüyorum. 
Gökhan Karaman, 45 yaşında/MUHASEBECİ

Sevgilimin eski sevgilisiyle neden ayrıldığını kısa bir özet olarak bana bildirmesini isterim. Bunun dışında cinsel anlamda bir şey yaşayıp yaşamadıklarını merak ederim. Yani çoğu erkek bunları bilmek ister ama yanıtın da istedikleri gibi gelmesini ister. Kızabilirsin veya takmayabilirsin ama bunlar ilişkinin devamı için önemli. Eski sevgilisinin mesleği, maddi durumu ya da özel hayatıyla ilgili bir şey bilmek istemem. 
Yusuf Kartal, 24 yaşında/STAJYER AVUKAT

Eski sevgilisiyle ilgili çoğu şeyi bilmek isterim. Çünkü meraklı bir insanım. Bunları bilmek daha rahat davranmama yardımcı olur. Özellikle bilmek istediğim şey ise, kız arkadaşımın eski sevgilisiyle olan cinsel hayatı. İlişkimin ciddiyetini bu sorunun yanıtına göre ayarlarım. 
Hakan Tuncay, 33 yaşında/ İLAÇ MÜMESSİLİ