Kanye West’in markası Yeezy eski stajyerine dava açtı!

Kanye West sık sık skandallarla gündeme geliyor ama bu sefer haklı olan tarafta! Kanye West’in kreatif direktörlüğünü yaptığı spor ve iddialı ürünler tasarlayan markası Yeezy, eski bir stajyeriyle gizlilik kurallarına karşı gelme nedeniyle davalık oldu.

Kanye West’in markası Yeezy eski stajyerine dava açtı!

Stajyer Ryan Inwards, çalışanların bunu yapmasını yasaklayan bir anlaşma imzalamasına rağmen Instagram'da gizli fotoğraflar yayınladı. The Hollywood Reporter'a göre NDA, 500 bin dolarlık bir tasfiye edilmiş zarar hükmü içeriyordu; bu, Inwards'ın sözleşmeyi ihlal etmekten suçlu bulunması durumunda belirlenen tutarı ödemek zorunda olacağı anlamına geliyor.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

YEEZY MAFIA (@yeezymafia)'in paylaştığı bir gönderi


Yeezy, geçtiğimiz Cuma günü Los Angeles’ta yaptığı şikayetinde eski stajyer Inwards'ın "sosyal medya sitelerinde yetkisiz materyaller yayınladığını” söylüyor. Üstelik Inwards, şirket birçok ihtarname gönderdikten sonra da bu fotoğrafları Instagram hesabından silmemiş. Ancak şimdi bakıldığında hesabın tamamen silindiği anlaşılıyor. Bununla beraber marka, 500 bin dolarlık cezanın yanı sıra, kötü niyetle hareket ettiğine inandıkları için cezai tazminat talep ediyor.