Keyif, eğlence ve şehir burada!

Son zamanların en eğlenceli en trend mekanı La Boom. Mekan kışa özel lezzetleriyle mönüsüne yenilikler de kattı. Denemek için geç kalmayın!

Keyif, eğlence ve şehir burada!

Patlıcanlı kral yengeç

Malzemeler:

230 gr bostan patlıcanı
270 gr kral yengeç
40 gr tereyağı
20 gr sarı biber
20 gr kırmızı biber
10 gr soğan
10 gr sarımsak
20 gr köri sos
400 gr Hindistan cevizi sütü    
                      
Hazırlanışı:
Bostan patlıcanını uzunlamasına ikiye bölerek közleyin. Kral yengecin etini tereyağı, biber, soğan ve sarımsakla soteleyin. Yeşil köri ve Hindistan cevizi sütünü karıştırıp kaynatın. En alta patlıcanı, üstüne köri sosunu en üste de yengeç etlerini koyarak servis yapın.

GİDERKEN NE GİYMELİ?
Rahatlık sizinle! 
Şehrin en popüler adreslerinden birinde rahatlığınızdan ödün vermeden eğlenmenin keyfini sürün.
Keyif, eğlence ve şehir burada! - Resim : 1
1. Academia TL 1195
2. Alexander Mcqueen TL 1095
3. 3.1 Phillip Lim (Harvey Nichols) TL 995
4. Sandro TL 1245Kokteyl ve atıştırmalıklarının tariflerini çaldık!

The Ivy


Malzemeler:
2.5 cl taze sıkılmış lime suyu
2.5 cl taze sıkılmış greyfurt suyu
5 cl tekila
1 cl organik agave özü

Hazırlanışı:
Bütün malzemeleri shaker ile karıştırıp, kokteyl bardağına alın. Aynı malzemeleri kullanarak sifon yardımıyla köpük yapıp, onu da bardağa ekleyin. Yenilebilir çiçekle süsleyebilirsiniz.

Miso kanat

Malzemeler:

6 tavuk kanadı
1/4 kereviz
1/4 soğan
1 havuç
1 diş sarımsak
10 gr soya sos
10 gr mirin
10 gr sake
İkinci sos için malzemeler:
10 gr soya sos
10 gr sake
10 gr mirin
5 gr şeker
5 gr miso

Hazırlanışı:
Kanatları su, sebzeleri soya sos, mirin ve sake ilave ederek kaynatın. İkinci sos için soya sos, sake, mirin, şeker ve miso macununu ayrı bir tencerede koyulaşana kadar kaynatın. Haşlanan kanatları kemiklerinden ayırın. Ayırdığınız etleri ikinci adımda yaptığınız sosa bulayarak kızartın. Ardından sebzelerle birlikte servis edin.

Slick

Malzemeler:

5 cl cin
10 cl tazı sıkılmış elma suyu
4-5 taze üzüm
4 dilim taze lime

Hazırlanışı:
Üzüm ile lime’ı bardakta ezin. Üzerine cin ile elma suyunu döküp buzla karıştırın. Süslemek için buz, salatalık, biberiye ve üzüm kullanabilirsiniz.

İki sene önce açılan mekan ‘bistro&lounge’ konseptini yeme-içme dünyasına rahatlık ve şıklıkla bir arada sunan stil sahibi bir adres. Eğlenceli stilinin detaylarda gizlendiği, DJ’lerin hazırladığı müziklerin gün boyu yemeklere eşlik ettiği mekanın merkezini elbette barı oluşturuyor! Tüm gün boyu vakit geçirilebilecek bütünsel bir anlayışla konuklarını ağırlayan mekanın, mönüsü geleneksel lezzetlerle yenilikçi tatları bir arada sunuyor. Gelelim mekanın kışlık mönüsüne… Mönüsü artık daha yalın, sunumları daha zengin. Yemek çeşitlerini 25 ile sınırlı tutan mekanın her damak zevkine uygun dünya mutfağında, yemeklerin tamamı günlük, barda açan taze kokteyller ise tamamen mevsimlik. Executive Chef Fikri Kaya ve tüm ekibin, dünyayı gezerek keşfettiği yeni tatlardan aldıkları ilhamla hazırlanan yeni mönüde; susamlı bonfile, semizotlu kinoa salatası, patlıcanda kral yengeç, karidesli risotto, ossobucco& parmesan risotto, miso wings gibi lezzetler yer alıyor. Yenilikçi tatlıların başında ise yeşil çaylı creme brulee ve choco pralin geliyor. Mevsimlik malzemelerle hazırlanan kokteyllerine de what’s up doc?’, #la boom ve braveheart’ı ekleyen Mekan, Boğaz’a nazır yemek yiyip güzel zaman geçirmek için birebir. Mekanda belli bir saatten sonra müziğin ritminin yükseldiğini hemen hatırlatalım. Mekanın ünlü müdavimleri arasında Derya Şensoy, Serenay Sarıkaya, Çağatay Ulusoy, Sinem Kobal, Hadise gibi isimler de yer alıyor.