En fit Ramazan mönüsü

Ramazan ayı boyunca formunuzu kaybetmemeniz için Şeyda Coşkun'un önerdiği birbirinden özel tariflere göz atın.

En fit Ramazan mönüsü

SAHUR: 1 adet haşlanmış organik yumurta ve yulaflı çilek

YULAFLI ÇİLEK
Malzemeler:
• 2 kaşık yulaf
• 1 kase çilek ya da 1 adet şeftali
• Yarım çay kaşığının ucu kadar tarçın
• Yarım çay kaşığının ucu kadar toz zencefil
• 1 kahve fincanı badem sütü ya da yarım kahve fincanı laktozsuz inek sütü
Hazırlanışı: Çilekleri bölün, şeftali kullanıyorsanız küp küp doğrayın. Üzerine 2 yemek kaşığı yulaf ekleyin. 1 kahve fincanı badem sütü ya da laktozsuz süt ilave ederek servis edin.

İFTAR MÖNÜSÜ
• Yarım bardak limonlu ve zencefilli su
• 3 adet tuzsuz siyah zeytin
• Lor peynirli ıspanak salatası
• Köz patlıcan üzerine yağsız et sote

LOR PEYNİRLİ ISPANAK SALATASI

Malzemeler:
• Yarım demet körpe ıspanak
• 5-6 adet kiraz domates
• 1 yemek kaşığı dolusu light lor peyniri
• 1 yemek kaşığı limonun suyu
Hazırlanışı: Ispanaklar el yardımı ile parçalanır. Ortadan ikiye kesilen kiraz domatesler de ilave edilir. 1 yemek kaşığı light lor peyniri de eklenerek limon sosuyla birlikte servis edilir.

KÖZ PATLICAN ÜZERİNE YAĞSIZ ET SOTE
Malzemeler:
• 1 adet patlıcan
• 100 g yağsız kuşbaşı dana eti
• 1 tatlı kaşığı tuzsuz domates salçası
• Yarım soğan
Hazırlanışı: Patlıcan közlenir ve soyulur, çatal yardımı ile ezilerek püre haline getirilir. Soğan küp küp doğranır ve yağsız tavada kavrulur. Üzerine etler de ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Et kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Yarım çay bardağı sıcak su eklenerek pişirilir. Biraz karabiber eklenerek ocaktan alınır. Püre haline getirilen patlıcanın üzerine et sote ilave edilerek servis edilir.

4-5 SAAT SONRA ARA ÖĞÜN

YOĞURT SOSLU KAYISI FIRIN
Malzemeler:
• 2 adet kayısı
• 2 adet kuru hurma
• 1 yemek kaşığı light yoğurt
• 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı: Hurmaların çekirdekleri çıkarılıp sıcak suya konur. Kayısılar birbirinden ayrılmayacak sekilde ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkartılır. Ortasına sıcak suda bekleyen hurmalar isteğe bağlı bütün olarak ya da kesilerek ilave edilir. Folyoya sarılarak 15 dakika fırında pişirilir. 1 yemek kaşığı yoğurt çırpılarak pişen kayısıların üzerinde gezdirilir ve dövülmüş ceviz de ilave edilerek servis edilir.