Fark etmeden diyet...

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez'den fark etmeden diyet yapmanın formülü...

Fark etmeden diyet...

İLK 2 GÜN UYGULANACAK YAĞ YAKIMI MEKANİZMALARINI AÇAN DİYET
KAHVALTI: 1 su bardağı taze sıkılmış havuç suyuna, 1 çay kaşığı zeytinyağını ekleyerek karıştırın ve için. Ardından 1 yemek kaşığı tuzsuz lor peynirini ince kıyılmış taze nane, taze maydanoz ve kuru soğan ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı 1 ince dilim çavdar ekmeği ile yiyin.
ARA: 1 çay bardağı taze nar tanesi
ÖĞLE: 1 yemek kaşığı yağ ilave ederek, ince kıyılmış taze nane, taze maydanoz ve kuru soğandan hazırlanmış taze sebze karışımını, 1 küçük kase zeytinyağlı kereviz yemeği
ve 1 ince dilim çavdar ekmeği ile yiyin. 
ARA: 1 çay bardağı taze nar tanesi
AKŞAM: 1 yemek kaşığı yağ ilave ederek, ince kıyılmış taze nane, taze maydanoz ve kuru soğandan hazırlanmış taze sebze karışımını, 100 gram ızgara veya fırında somon balığı
ve 1 dilim çavdar ekmeği ile yiyin. 
ARA: 1 su bardağı omega 3 veya kalsiyum içeren light süt

ARDINDAN 3 GÜN UYGULANACAK YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRAN, SELÜLİTLERİN OLUŞUMUNU ÖNLEYEN DİYET
KAHVALTI: 1 su bardağı selülit önleyici meyve suyu*
1 adet haşlanmış yumurta
1 dilim karışık tahıllı ekmek
Bol taze tatlı kırmızı biber
ARA: 1 su bardağı selülit önleyici meyve suyu
ÖĞLE: 1 kase taze sebzelerden hazırlanmış çorba
1 kase yağsız yoğurt
1 dilim karışık tahıllı ekmek
Bol taze tatlı kırmızı biber
ARA: 1 su bardağı Fark Etmeden Diyet selülit önleyici meyve suyu
AKŞAM: 100 gram ızgara veya fırında levrek veya çipura balığı
1 ince dilim ekmek
Bol taze tatlı kırmızı biber
ARA: 1 su bardağı Fark Etmeden Diyet selülit önleyici meyve suyu

* Fark Etmeden Diyet selülit önleyici meyve suyu:
2 adet portakal, 1/2 adet greyfurt ve 1/2 limonu sıkın ve 1 çay kaşığı vanilya ekleyerek karıştırın.

SON 2 GÜNDE UYGULANACAK KALICI YAĞ YAKIMI VE SIKILAŞMA DİYETİ
KAHVALTI: 1 su bardağı omega 3 veya kalsiyum içeren yağsız süt içine, 4 yemek kaşığı karışık müsli ve 1 ince dilim taze ananas
ARA: 1 yemek kaşığı kuru yaban mersini ile 1 yemek kaşığı kavrulmamış fındık karışımı
ÖĞLE: 1 küçük tabak zeytinyağlı nohut veya yeşil mercimek yemeği
1 kase tavuklu şehriye çorbası
1 küçük kase taze havuç rendesi
ARA: 1 yemek kaşığı kuru siyah yaban mersini ile 1 yemek kaşığı kavrulmamış fındık karışımı
AKŞAM: 100 gram yağsız kırmızı etten yapılan köfte 1 dilim karışık tahıllı ekmek ve 1 küçük kase taze havuç rendesi
ARA: 1 yemek kaşığı kuru siyah yaban mersini ile 1 yemek kaşığı kavrulmamış fındık karışımıAmerikan Diyetetik Akademisi 2012’de sağlıklı olmanın sırrını açıkladı ve tabakları şekillendirirsek vücudumuzun da zinde ve olumlu şekil alacağını bildiren bir makale yayınladı. Tabağını
şekillendirmek demek, besinlerin olumlu özelliklerini farklı besin gruplarından alarak sağlığı koruyucu etkiyi arttırmak demek.

FAZLA KARIŞTIRMAMAK GEREKİYOR!
Besinlerin içerisinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidan maddeler doğal yiyeceklerde bir denge halinde bulunuyor ve beraber yenildiklerinde kana geçip birbirlerini etkileyerek vücutta yararlı şekilde dokulara dağılıyorlar. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Örneğin, havuç yiyorsunuz. Havucu tek başına yediğinizde bu besinden aldığınız antioksidan madde olan beta karotenin vücutta kullanılabilmesi için sağlıklı bitkisel yağa ihtiyacı vardır ve böylece yağ ile servis edilmiş havuç yendiğinde en yararlı besin maddesi de vücutta kullanılır. Siyah çayı tek başına içtiğinizde yemekle beraber aldığınız bitkisel kaynaklı demir mineralinin vücutta emilimi bloke olurken, siyah çayı açık içip içine limon damlattığınızda bu olumsuz etki yaratan madde ortamdan yok olur ve demirin emiliminde de sorun olmaz. Midede ve ince bağırsaklarda besinler buluşuyor. Yine unutmamak gerekir ki besinleri ne kadar ayrı ayrı yemeye çalışsak da, besinlerin midede kalma süreleri ortalama 2-3 saat. Besinler beraberce ağız, mide ve bağırsaklarda sindirime uğrar ve ince bağırsakların son kısmında en son emilim ile vücuda beraber dağılır. Yani siz besinleri kendi kendinize ayrı ayrı tüketerek bir akım yaratsanız da, besinler vücutta beraberce etkileşir. Aynen karbonhidratlarla proteinleri bir arada yemeyerek kilo vermek gibi.

Zaten karbonhidratları proteinlerle öğünde ayırmamak aslında teoride yapılsa da, pratikte kesinlikle yapılamaz. Yine farklı bir örnekle besinlerin birbirleri ile etkileşimlerinin ne kadar önemli olduğunu anlatabiliriz. Örneğin, çoğumuz hayat şartları nedeniyle her gün et ve türevlerini düzenli olarak yiyemeyebiliriz. O zaman etten alacağımız kaliteli protein kaynağından mahrum kalır ve sürekli yemezsek B12 vitamini veya demir eksikliği anemisi yaşarız. Bu olumsuz durumu, bulgur pilavının içerisine nohut koyar ve yanına 1 küçük tabak sebze yemeği ve çok az yoğurt eklersek, aynen etten alınan protein gibi kaliteli bir öğün sağlayarak ortadan kaldırmış oluruz. Bu nedenle tabağınızı dört yapraklı yonca gibi düşünün ve her bir yaprağı süt grubu, et grubu, sebze-meyve grubu ve tahıl grubu olarak hayal edin. Tabağınızda bu dört yapraktan en az 3 tanesinin bulunmasını sağlıyorsanız sağlıklı besleniyorsunuz
demektir.

BESLENMENİZDE HEP OLMASI GEREKEN BESİNLER:
• Haftada en az 3 kere nohut, mercimek ve kuru fasulye yemeği
• Her gün 1 adet elma ve havuç
• Her gün 1-2 kaşık kendi suyunda pişmiş buğday haşlaması
eklenmiş salata
• Salata veya yoğurtlara eklenmiş şalgam, sarımsak ve kuru soğan
• İster pişirirken ister pişirdikten sonra zeytinyağı kullanarak yapılmış yemekler

HEPSİ BİR ARADA
Özel olarak hazırladığım ve bir hafta uygulayacağınız beslenme planında sıkılaşma, yağ kaybı, toksin atma ve kalıcı kilo verimini sağlayacaksınız. Bir haftalık diyette ilk iki gün
uygulayacağınız beslenme programınız yağ yakım mekanizmalarını açacak. Onu takip eden üç gün uygulayacağınız diyet ile yağ yakımı hızlanacak ve selülitlerin oluşumunu sağlayan
maddelerin atımı başlayacak. Son iki günde ise, sıkılaşma ve kalıcı yağ yakımı mekanizmaları açılacağı için kaliteli kilo verimi yaşayacaksınız. Bu diyet sistemimi sürekli olarak başa
dönüp hedef kilonuza gelinceye kadar yapabilirsiniz.