Kilo verirken DOĞRU bildiğimiz YANLIŞLAR!

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber doğru bilinen yanlışların kilo vermede olumsuz etkiler yarattığının altını çiziyor. İşte doğru bildiğimiz yanlışlar!

Kilo verirken DOĞRU bildiğimiz YANLIŞLAR!

Günde altı öğünden fazla beslenmeyin
Son yapılan bilimsel araştırmalar, uzun süre aç kalmak kadar zararlı olan bir başka gerçeği ortaya çıkardı; çok sık beslenmek. Günde sekiz öğünden fazla beslenme pankreası yorabilir.
Meyve çok sağlıklıdır gerçeği değişti
Meyve günlük beslenme düzenimizde yeteri kadar olması gereken bir vitamin ve lif kaynağı. Fakat sürekli meyve tüketmek ve meyve diyeti yapmanın da, pankreası yorabileceği düşünülüyor. Özellikle meyvenin yanında tüketilebilecek süt veya peynir gibi bir besin kaynağının şeker yükselmesini dengeleyebileceği de biliniyor.
Egzersizden hemen sonra light süt ürünleri tüketin
Egzersizden hemen sonra tüketilen light süt ürünlerinin yağ yakımını bir süre daha devam ettirdiği yapılan araştırmalarla kanıtlandı.
Ananas tüketin
Ananas, içerdiği bromalin pigmenti ile yağ dokusunun yıkımına ve düzenli tüketildiğinde selülit görünümünde düzelmeye yardımcı olur. Günde iki dilim tüketin.
Ekmek cevize eşit değildir
Ekmek, karbonhidrat; ceviz ise bitkisel protein ve yağ kaynağıdır. Bu nedenle ikisi birbiri yerine kullanılmamalıdır. Kimi zaman değişiklik olması için ceviz kahvaltı öğününe de eklenebilir ama bu sürekli yapılacak bir değişiklik olmamalı.
Egzersizden önce kahve için
Egzersizden 30 dakika önce içilen kafein içerikli bir kahvenin egzersiz sürecinde yağ dokusu kaybını hızlandırdığı biliniyor. 
Kendinize 21 gün verin
Her alışkanlığın değişmesi belirli bir zaman alır. Bir günde tüm hayatınızı ve beslenme şeklinizi değiştiremeyeceğinizi unutmayın. Bu nedenle ufak hatalar yaptığınızda hemen vazgeçmeyin, direnin.Her öğününüzde mutlaka bir parça protein olmalı
Proteinli besinler, diğer besinlere göre sindirim sistemini daha uzun süre çalıştırdığı için metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu nedenle her öğününüzde az miktarda da olsa süt ve süt ürünleri veya et, tavuk, balığa yer vermelisiniz.