En yakışıklı jönler

Televizyonun ya da sinema perdesinin karşısına oturmamızı sağlayan yakışıklı jönler mercek altında!

En yakışıklı jönler

KENAN İMİRZALIOĞLU
Tescilli yakışıklı
‘Karadayı’ dizisinin başarılı yüzü Kenan İmirzalıoğlu da tıpkı Kıvanç Tatlıtuğ gibi tescilli yakışıklılar kontejanından oyunculuk sektörüne girmiş bir isim. 18 Haziran 1974 Ankara doğumlu İmirzalıoğlu, 1998 yılından bu yana kendisinden bahsettiren bir magazin figürü. Türk sinemasının alışılagelmiş esmer jönlerinden biri olarak ‘Deli Yürek’ dizisiyle oyunculuğunu kanıtlayan Kenan İmirzalıoğlu, uzun pardösüsüyle ekranlarda kendisini gösterdiğinden bu yana ‘ağır abi’ rollerinin aranan isimleri arasında yer alıyor. 1997 yılında Best Model of Turkey’in elemelerine katılıp dört bin kişinin arasından ilk 20’ye seçilen İmirzalıoğlu, yarışmanın Türkiye finalinde birinci seçildi. İmirzalıoğlu, daha sonra Best Model of The World’e katılarak birinci oldu ve ilk defa onunla bir Türk erkeği Best Model of The World unvanını aldı. Geride bıraktığımız yıl rol aldığı dizi ‘Karadayı’ ile Altın Aslan Ödülleri’nde ‘En İyi Drama-Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Kenan İmirzalıoğlu, İkizler burcu erkeği. Yakışıklı oyuncu geride bıraktığımız yaz Berrak Tüzünataç’la yakınlaşmış ve bu samimi görüntüler ‘yaz ayının aşk bombası’ olarak konuşulmuştu.

ŞÜKRÜ ÖZYILDIZ
Yıldızı parlıyor 
Son dönem yakışıklılarından Şükrü Özyıldız’ın oyunculuk kariyeri, 2011 yılındaki ‘Derin Sular’ adlı diziyle başladı. 18 Şubat 1988 doğumlu ve Kova burcu olan Özyıldız, İzmir’de doğup şansını İstanbul’da denemeye karar vermiş. Pek çok yeni nesil oyuncu arasından sıyrılmayı başaran Şükrü Özyıldız, 2012’de ‘Uçurum’ adlı dizide rol aldı ve hemen ardından bir yıl sonra ‘Benim Hala Umudum Var’ dizisinin kadrosunda kendine yer buldu. Annesini dokuz yaşındayken kaybeden Özyıldız, kendisinden iki yaş küçük bir kız kardeşe sahip. Yıldızı gün geçtikçe parlayan yakışıklı ismi şu sıralar yayın hayatına yeni başlayan ‘Şeref Meselesi’ adlı dizide, bir diğer yakışıklı Kerem Bürsin’le birlikte izliyoruz.

KEREM BÜRSİN
Hayran kitlesi çok büyük
Amerika’ya yerleştiğinde henüz 12 yaşında olan Kerem Bürsin’in kaderi Türkiye’ye gelmesiyle bir anda değişti. Yurt dışındaki arkadaşlarının bile şaşırdığı bir hızla kendini setlerde oyunculuk yaparken buldu. 4 Haziran 1987 doğumlu Kerem Bürsin, ‘Güneşi Beklerken’ adlı dizideki zengin çocuk Kerem Sayer’i canlandırınca bir anda Türkiye’nin sayılı yakışıklıları arasına girmeyi başardı. İkizler burcu erkeği olan Bürsin, hızla yükselen yıldızını reklam projeleriyle de parlatırken, son olarak ‘Şeref Meselesi’ adlı dizinin kadrosunda yer buldu. Yakışıklı oyuncunun çok sayıdaki hayranının bu sezon diziye nasıl bir ivme kazandıracağını zaman gösterecek.

Beyaz camı ya da beyaz perdeyi süsleyen yapımların milyonlara ulaşmasında senaryonun ve çekim tekniklerinin payının ötesinde kamera önündeki oyuncuların performansları ve görüntüleri de büyük önem taşır. Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı dizi diye ekran karşısına geçer ya da son dönemin parlayan yakışıklılarından Kerem Bürsin için yeni dizisinin yayın saatini bekleriz. İşte bizi ekran başına çeken jönler.

KIVANÇ TATLITUĞ
Yeteneği karizmasından daha fazla 
Edirneli bir anne ile Yugoslavya kökenli Adanalı bir babadan 27 Ekim 1983 yılında Adana’da dünyaya geldi. 2002 yılında Best Model of Turkey ve ardından da Best Model of the World seçilince renkli dünyanın kapıları kendisi için açılmış oldu. Akrep burcu olan Kıvanç Tatlıtuğ, mavi gözleri ve sarı saçlarıyla ilk başta esmer jönler arasında kendini göstermekte zorlansa da, rol aldığı ‘Gümüş’ dizisiyle çıkışını yaptı ve sırayla ‘Menekşe ile Halil’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Ezel’ ve ‘Kuzey Güney’ ile başarılı dizi serilerine devam etti. Şu sıralar büyük bir reklam kampanyasıyla beyaz camda dönmeye başlayan ‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinde izlediğimiz Kıvanç Tatlıtuğ her ne kadar istediği reytingleri alamasa da tasarımcı sevgilisi Başak Dizer ile mutlu bir beraberlik yaşıyor. ‘Kelebeğin Rüyası’ ve ‘Amerikalılar Karadeniz’de 2’ ise yakışıklı oyuncunun rol aldığı filmler.

SARP LEVENDOĞLU
Rol arkadaşıyla evlendi
Yönetmen Mustafa Altıoklar’ın yeğeni olması dolayısıyla ilk oyunculuk çalışmalarını Altıoklar’ın projelerinde yapan yakışıklı oyuncu Sarp Levendoğlu, 1982 doğumlu bir oyuncu. ‘O Şimdi Asker’ ve ‘Emret Komutanım Şah Mat’ adlı sinema filmlerinde boy gösteren Levendoğlu, çok sayıda dizide kendine rol bulmayı başardı. 2003 yılında bir Mustafa Altıoklar dizisi olan ‘Lise Defteri’nde lacivert ceketini giymiş bir lise öğrencisi olarak izlediğimiz yakışıklı oyuncu, 11 yıl sonra bu kez ‘Küçük Ağa’ dizisinde bir aile babası olarak evlerimize konuk oldu. Ankara doğumlu ve Oğlak burcu olan Levendoğlu, aynı dizide rol aldığı ve eşi rolünde olan Birce Akalay’la geçtiğimiz yaz dünya evine girdi.

ÇAĞATAŞ ULUSOY
Çağatay’ın yolu…
‘Medcezir’ dizisinin yakışıklı jönü Çağatay Ulusoy, haberimize konuk olan pek çok isim gibi mankenlikten gelen bir isim. Kamera önünde iyi görünmenin daha fazla reyting getirdiğini bilen yapımcıların ilk tercihlerinden olan Çağatay Ulusoy, kadın hayranları ve başarılı oyunculuğu sayesinde öyle bir çıkış yakaladı ki, ‘Adını Feriha Koydum’ dizisinin ikinci başrolüyken, bir anda diziyi ‘Emir’in Yolu’ olarak kendi başına sürüklerken buldu. 23 Eylül 1990 doğumlu Ulusoy, rol arkadaşı Serenay Sarıkaya ile yaşadığı aşkla da uzun süre gündemden düşmedi. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri Bölümü’nde eğitim gören ve bu sırada Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri almaya başlayan yakışıklı isim, 2011 yılındaki ‘Anadolu Kartalları’ filminden bu yana hatırı sayılır rollerde kendini göstermeye devam ediyor.

ÖZCAN DENİZ
Müzisyenlikten oyunculuğa
Geride bıraktığımız yıl ‘Karagül’ adlı dizide izlediğimiz Özcan Deniz, bu sezon yine iddialı bir diziyle ekranlara döndü. ‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ adlı diziyle hayranlarına ‘merhaba’ diyen Deniz, 19 Mayıs 1972 Ankara doğumlu. Boğa burcu erkeği olan Deniz, renkli dünyaya 1992 yılında müzik kulvarından başladı. ‘Hadi hadi meleğim uç da göreyim’ diyerek adeta Türkiye’yi sarsan Özcan Deniz, daha sonra Mahsun Kırmızıgül ve Alişan’la kader birliği yapmış ve müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmişti. Bir süre sonra bu arkadaşlık dağılmış olsa da, kariyer anlamında benzer kulvarlarda ilerlemeye devam ettiler. 1997 yılında ‘Yalan’ adlı diziyle sektöre giriş yapan yakışıklı isim, esas patlamasını 2002’deki ‘Asmalı Konak’ dizisiyle yaptı. Türkiye’de kısa sürede fenomen olan dizide ağa olarak izlediğimiz Deniz, gerek müzik sektöründe gerekse oyunculuk sektöründe çok sayıda ödüle sahip. Son olarak Fahriye Evcen’le birlikte olan Özcan Deniz’in adı, son filmi ‘Sevimli ve Tehlikeli’de birlikte oynadığı rol arkadaşı Ayça Ayşin Turan ile anılıyor.

* Hafta Sonu dergisinden alınmıştır.