Hem oyunculukları iyi hem de sesleri

Onları TV dizilerinde ve sinema filmlerinde başarılı oyunculuklarıyla tanıyoruz ama yetenekleri sadece oyunculukla sınırlı değil. Yer aldıkları projelerde seslendirdikleri şarkılarla da gönülleri feth ediyorlar. İşte ekranların güzel sesli oyuncuları.

Hem oyunculukları iyi hem de sesleri

Kıvanç Tatlıtuğ
‘Kuzey Güney’ dizisinde Kuzey karakteriyle karşımıza çıkan ve büyük beğeni toplayan Kıvanç Tatlıtuğ’un dizide seslendirdiği İbrahim Tatlıses’in ‘Yalnızım’ , ‘Saçlarını Yol Getir’ ve Ahmet Kaya’nın ‘Kum Gibi’ şarkıları izliyeciler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı. Tatlıtuğ, bu şarkıları söyleyebilmek için saz eğitimi aldı.

Fahriye Evcen
‘Kurt Seyit ve Şura’ dizisinin son sezonunda Mürüvvet rolüyle katılan Fahriye Evcen, şarkı söylemeye ilk olarak Özcan Deniz’le rol aldığı ‘Evim Sensin’ filminde başladı. İkilinin seslendirdiği ‘Sen Yarim İdun’ adlı Karadeniz türküsü beğeni toplarken Evcen, sesinin oyunculuğu kadar iyi olduğunu da bizlere kanıtladı. Daha sonra Feride karakteriyle rol aldığı ‘Çalıkuşu’ dizisinde söylediği ‘Bahçede Yeşil Çınar’ ve ‘Benim Gözüm Sende’ ile dinleyicilerini büyüledi.

Ahmet Kural & Murat Cemcir
Yeni jenerasyonun ‘Zeki&Metin ikilisi’ diye anılan, Ahmet Kural ve Murat Cemcir ikilisi özellikle ‘Çalgı Çengi’ filminde seslendirdikleri şarkılarla herkesin en sevdiği ikili haline geldi. İlk filmlerinde söyledikleri ‘Benim Adım Elvan Dalton’ şarkısı izleyicilerin diline dolandı. Bu özelliklerini diğer projelerine de taşıyan ikili, son filmleri olan ‘Düğün Dernek’in jenerik müziğinde ‘Dım Dım Yar’ isimli eğlenceli şarkıyı seslendirdiler.

Cem Yılmaz
İlk olarak Mazhar Alanson ile birlikte rol aldığı ‘Her şey Çok Güzel Olacak’ filminde araba içinde geçen sahnede Alanson’la beraber söyledikleri ‘Ne Bileyim Ben’ şarkısı, ekranlarda Cem Yılmaz’ın ağzından duyduğumuz ilk parça oldu. Daha sonraları Mazhar Alonson ile yakınlığından dolayı katıldığı MFÖ konserlerinde sahneye çıktı. Özellikle ‘Psikopat’ ve ‘Süpermen’ şarkılarına eşlik etti ve arkada davul çaldı. Ayrıca Suzan Kardeş’in ‘Makyaj Odaları’ adlı albümünde seslendirdiği ‘Ah Bu Gönül Şarkıları’ eseriyle bir albüm içinde de yer aldı. Ve tabii ki birçok insanın artık ezbere bildiği ‘Av Mevsimi’ filminde söylediği ‘Hayde’ türküsü... Şarkıcıların bile repertuvarına giren bu türkü, filmin en beğenilen kısımlarından biriydi. Cem Yılmaz, son olarak da geçen haftalarda katıldığı ‘3 Adam’ adlı televizyon programında Nejat Alp’in ‘Sen miydin Sevgilimi Çalan’ adlı eserini seslendirdi.Gökçe Bahadır
‘Kayıp Şehir’ dizisinin Aysel’i olarak ekrana geldikten sonra herkesin performansını konuştuğu Gökçe Bahadır, dizinin bir sahnesinde küvette söylediği ‘Kahpe Kader’ ve ‘Domdom Kurşunu’  şarkılarıyla dikkatleri üzerine çekti. Hatta bu sahneden sonra Sezen Aksu’dan bile Bahadır’ın sesine övgüler yağdı.

Farah Zeynep Abdullah
Çağan Irmak’ın son filmi ‘Unutursam Fısılda’da Farah Zeynep Abdullah’ın seslendirdiği ‘Gel ya da Git’ adlı şarkı geçen hafta liste başı oldu. ‘Unutursam Fısılda’da Ayperi adlı bir şarkıcıyı canlandıran Farah Zeynep Abdullah, rol gereği stüdyoya girip şarkı da söylemişti. Onun seslendirdiği Kenan Doğulu imzalı şarkılar, müzik dünyasında olay yarattı. 70’ler sound’unu günümüze taşıyan ‘Gel Ya da Git’, şarkı paylaşım sitelerinde bir haftada 1 milyonu aşkın kez dinlendi.

Bergüzar Korel
Geçen sezondan beri en çok izlenen dizilerden biri olan ‘Karadayı’daki Feride rolüyle gündemden düşmeyen Bergüzar Korel, dizide söylediği şarkılarla ve Mahir karakteriyle olan romantik dakikalarıyla ilgi görüyor. Aslında bu, Korel’in şarkı söylediği ilk proje değil. Daha önce rol aldığı ‘Bitmeyen Şarkı’ dizisinde canlandırdığı pavyon şarkıcısı rolüyle onu birçok kez şarkı söylerken gördük. ‘Damarımda Kanımsın’, ‘Yak Gel’, ‘Ömrüm Yeter mi Sevmeye’ seslendirdiği şarkılardan birkaçıydı. Ancak şimdilerde gündemde olan ise, ‘Karadayı’nın 72’nci bölümünde söylediği ‘Sensiz Saadet Neymiş’ şarkısı.

Yazı: Muhsin Akgün/Hafta Sonu
Fotoğraflar: Hürriyet Arşiv, DB Arşiv

Serenay Sarıkaya
‘Lale Devri’ dizisine kendi söylediği ‘Yalnızlık Senfosi’ şarkısıyla veda eden Serenay Sarıkaya’nın o sahnesi sesini duyduğumuz ilk an oldu. Sesinin güzelliğinin duyulmasından sonra iki kez çıktığı Beyaz Show’da canlı olarak ‘Yanarım’ ve ‘Söyle Buldun mu’ adlı şarkıları söyledi. Şimdilerde ise rol aldığı yeni dizisi ‘Medcezir’de şarkı söylemeye devam ediyor. İkinci sezonuna başlayan dizide Yaman karakteriyle birlikte söylediği ‘Beni Benimle Bırak Giderken’ şarkısı dizinin yeni sezonunda en çok izlenen sahnelerinden biri oldu.

Şebnem Bozoklu
‘Ulan İstanbul’ dizisiyle herkesi tekrar güldürmeye başlayan Şebnem Bozoklu, sezona söylediği şarkılarıyla damgasını vuruyor. Özellikle Karlos karakteriyle birlikte seslendirdiği ‘Yanarım’ şarkısı oldukça ilgi gördü. Şarkı, yayınlandığı hafta sonrası bir internet sitesinde en çok dinlenen müzik videoları arasında yerini aldı. Ünlü oyuncu dizide şarkı tercihlerini daha çok arabesk tarzında yapıyor. Dizide şarkıcılık yolunda ilerlemek isteyen Yaren, Karlos’la tekrar bir şarkı yayınladı. ‘Tarzımsın Farzımsın’ adlı parça büyük ilgi gördü.