Hollywood Stili Form Tutun

Fit vücutlarıyla dikkat çeken ünlü oyuncular nasıl besleniyor da böyle formda kalıyor biliyor musunuz? Kimi vejetaryen kimi makrobiyotik beslenme uyguluyor ama neredeyse hiçbiri organik gıdadan şaşmıyor. İşte Hollywood’un ünlü kadınları ve beslenme sırları...

Hollywood Stili Form Tutun

SCARLETT JOHANSSON
Sebze ve meyve ile form tutuyor
• Makrobiyotik diyet! İşte Scarlett Johansson’un kadın-erkek herkes tarafından beğenilen vücudunun sırrı bu. Yakın arkadaşı oyuncu Gwyneth Paltrow’un tavsiyesiyle bu beslenme biçimine geçtiğini belirten Johansson, “Bolca sebze, meyve, kepekli besin ve çeşitli gevrekler tüketiyorum. Ama ekmek, sosis gibi işlenmiş yiyecekler ile her türlü et, yumurta, balık ve süt ürünlerinden uzak duruyorum” diyor. Her zaman fit görünümüyle karşımıza çıkan Scarlett Johansson’un favori mönüsü ise şaşırtıcı ama peynir burgeri, vejetaryen pizza ve diyet koladan oluşuyor.

Yazı: Ayşegül Uyanık Örnekal / Formsante Dergisi

KEIRA KNIGHTLEY
Vücudunun sesini dinliyor
• 29 yaşındaki İngiliz oyuncu Keira Knightley, her zaman ince ve narin görüntüsüyle karşımıza çıkıyor. Formunu korumak için uyguladığı beslenme biçimi ise hayli ilginç! Knightley yalnızca çok acıktığında yemek yiyor. Gün içinde küçük porsiyonlarla altıdan fazla öğün tüketen genç oyuncu, bu sayede gün boyu enerjisini zirvede tutmaya çalışıyor. Uyguladığı beslenme düzeniyle sindirim sistemini sürekli aktif tuttuğunu, bu sayede de kalori kaybettiğini belirten Knightley, vücudunun sesini dinleyerek yemek yediğini söylüyor: “Beslenmede tek kuralım, bedenimin sesini dinlemek! Eğer vücudum demir eksikliği hissediyorsa bana et yememi söylüyor. Soğuk havalarda ise bağışıklığımı artırmak için bol bol portakal yiyorum.”

NATALIE PORTMAN
Sırrı, vejetaryen beslenme
• Henüz 13 yaşındayken başrolünü oynadığı “Leon” filmiyle dünya çapında şöhrete kavuşan Natalie Portman, kariyerini bir de Oscar heykelciği ile süsledi. Bir çocuk annesi Portman, gerek hamilelik öncesi gerekse sonrasında fit görünümünü korumayı başardı. Bunun sırrı ise vejetaryen beslenmede saklı. Hayvanları çok sevdiğini ve bu nedenle hayvansal ürün tüketmediğini belirten güzel oyuncu, beslenmesinde sebze, meyve, ekmek, makarna, pirinç ve zeytinyağına yer veriyor. Ancak tüm bunları olması gerektiği düzeyde tüketmeye özen gösteriyor. Bedeniyle ilgili olarak çok fazla sıkıntı yaşamadığını belirten Portman, “Halen gencim ve şanslıyım ki metabolizmam hızlı çalışarak yediklerimi yakıyor” diyor.

NICOLE KIDMAN
Zararlı kimyasallardan korkuyor
• 1,79’luk boyuyla Hollywood’un en uzun oyuncuları arasında yer alan Nicole Kidman, ilerleyen yaşına rağmen fit ve dinç vücudundan hiçbir şey kaybetmiyor. Bunu da organik beslenme biçimi ve organik yiyeceklerle sağladığını inkar etmiyor. Spor ve diyetle arasının hiç iyi olmadığını belirten Kidman, sofrasında yalnızca organik gıdaların yer aldığını çünkü tarım alanlarında kullanılan pestisit gibi tarım kimyasallarından korktuğunu söylüyor. Formunu korumak için küçük porsiyonlar tüketmeye özen gösteren Nicole Kidman, beslenme düzenini şu sözlerle anlatıyor: “Gün içinde az ama sık yemek benim için yeterli oluyor. Elimden geldiğince sağlıklı ve organik yiyeceklerle beslenmeye çalışıyorum. Salata, balık, bazen de makarna yiyorum ama yüksek yağ içerikli besinlerden uzak duruyorum.”
SHARON STONE
Yaşlanma karşıtı diyet uyguluyor
• 90’lara damga vuran oyuncu Sharon Stone ilerleyen yaşına rağmen fit vücudunu korumaya devam ediyor. Antiaging diyet uygulayan Stone, bu sayede vücudunun yaşlanmanın doğal süreçlerinden en az düzeyde etkilendiğini söylüyor. Karbonhidrat ile yağdan fakir, sebze, meyve ve proteinden zengin bir diyet uygulayan Stone, yediklerini kontrollü tüketmeye çalışıyor. Ünlü oyuncu Omega-3’ten zengin balığı, haftada dört ya da beş kez yumurta ve yağsız et ile zeytinyağını mutfağının baş köşesinde tutuyor. Günde en az sekiz bardak su içmeyi de ihmal etmiyor.