Badem süslü kayısılı tavuk ve taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

Farklı malzemeleri birleştirip ortaya mükemmel bir tat çıkarmak istiyorsanız badem süslü kayısılı tavuk ve fasulye tarifini kesinlikle denemelisiniz. Üzerine badem eklediğiniz tavuk ve taze fasulye tarifi nasıl yapılır? Elele.com.tr okurları için bu tarifi hazırladık

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

860

Tavuk malzemeleri

  • Derisi ve kemikleri alınmış iki parça tavuk göğsü(her biri 110 gram)
  • 4 kurutulmuş kayısı
  • kıyılmış
  • 2 baş taze soğan
  • kıyılmış
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/8 çay kaşığı tarçın

Taze fasulye malzemeleri

  • 1 fincan yeşil fasulye
  • 3 baş taze soğan
  • ince dilinmiş
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • ¼ fincan kıyılmış badem
  • Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

Badem süslü kayısılı tavuk ve taze fasulye tarifi adım adım yapılışı

1 Tavuğu cam bir fırın tepsisine yerleştirin.
2 Geri kalan tavuk malzemelerini karıştırın be bir blendera ya da mutfak robotuna atarak püre yapın.
3 Tavuğu 20 dakika pişirin.
4 Bu arada fasulyeyi hazırlamak için, parlak yeşil ve katı hale gelene kadar buharda pişirin.
5 Zeytinyağı, sirke ve akçaağaç şurubunu taze soğanla birlikte karıştırın.
6 Bademi ekleyin ve hafifçe karartın. Fasulyeyi atın. İstiyorsanız tuz ve biberle tatlandırın.
7 Tavuğun yanında servis yapın.