Patates püresi nasıl yapılır? Kolay patates püresi tarifi (Videolu)

Patates kolay ve pratik olmasıyla birlikte modası hiç geçmeyen lezzetler arasında. Peki, patates püresi nasıl yapılır? Kolay ve pratik patates püresi tarifi Lezzet Dergisi mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor. Patates püresi tarifi için videoyu aşağıya ekledik

KAÇ KİŞİLİK

3 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 dakika

KALORİ

88

Patatesin yemeği, püresi, kızartması, salatası ve kumpiri hepsi ayrı sevilir. Patates püresi ayrıca et yemeklerinin yanına da oldukça yakışıyor.Yapımı kolay gözükse de püreyi hazırlarken püf noktalarını bilmek çok önemli. Lezzet şefi Başak Öngel ile patates püresi yapmak istiyorsanız önce aşağıdaki malzemelere ardından pratik tarifin yer aldığı videoya bakabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım...

Patates püresi için malzemeler

  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1/2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş muskat

PATATES PÜRESİ HAKKINDA

Patates püresi, haşlanmış patateslerin püre haline getirilmesiyle hazırlanmış bir yemektir. Sıklıkla krema, sarımsak ve tereyağı ile birlikte hazırlanmakta olup bitkisel yağ, peynir, ekşi krema, maydanoz ve daha pek çok şey yapımcının beğenisine göre eklenebilir. Kurutulmuş anlık patates püresi çeşitli lezzetlerde bulunur.

Patates püresi nasıl yapılır? Kolay patates püresi tarifi (Videolu) adım adım yapılışı

1 Öncelikle patatesin kabukları soyup, dilimlenir.
2 Daha sonra su ekleyip haşlamaya bırakılır.
3 Haşlanan patatesler süzülür ve patates ezici yada blenderla ile ezilir.
4 Süt eklenir (isterseniz süt yerine krema da kullanabilirsiniz)
5 Tereyağı ve baharatlar eklenir. Hepsi karıştırılır ve patates püresi hazır. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Patatesleri sıcakken bu işlemi yapmak gerekir, soğudukça işlem zorlaşabilir.