Karışık marul salatası

Haftanın en az iki günü sadece salata yiyerek formunuzu koruyabilirsiniz...

Malzemeler:
1 marul
5 dal semizotu
5 dal maydanoz
1 kırmızı soğan
6 kiraz domates
1 avokado
1 salçalık kırmızıbiber
2 dal taze sarımsak
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Büyük bir kasenin içine, yıkanmış marul yapraklarını irice koparıp koyun. Semizotu ve maydanozları yaprak yaprak koparıp ilave edin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın ve elma dilimi şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberi halka şeklinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip ikişer santimlik parçalar şeklinde kesin. Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alıp harmanlayın. Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.