Nar taneli, armutlu roka salatası

Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi

Malzemeler:
Yarım kase nar tanesi
2 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
1 sap taze soğan, ince kıyılmış
1/2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 kaşık sızma zeytinyağı
1 kaşık nar ekşisi
1 kaşık doğal sirke
1/2 tatlı kaşığı bal
1/2 tatlı kaşığı hardal
1 bağ roka, yıkanmış, kurutulmuş
1-2 olgun armut, dilimlenmiş

Hazırlanışı:
Taze soğan, nar taneleri, maydanoz ve portakal kabuğunu bir kapta karıştırın. Zeytinyağı, nar ekşisi, sirke, bal ve hardalı iyice karıştırıp sos haline getirin. Rokaları bu sosla harmanlayın. 4 ayrı tabağa bölüp üzerlerine birkaç dilim armut koyun. En üste de nar taneleri ile hazırladığınız karışımı paylaştırın. Taze olarak hemen servis edin.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.