Taze otlu fırında mini kabak

Hafif bir seçim...

Hazırlayan: Elif Edes Tapan

Malzemeler
8 adet mini kabak
Karışık 1-2 demet taze ot, maydanoz, nane, fesleğen, zahter, kekik, dereotu...
2 yemek kaşığı rende parmesan peyniri
1-2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Hazırlanışı
Taze otları ince ince kıyın. Kabakları yıkayın, soymadan ortalarını dolduracak şekilde keserek boşaltın. Sarımsakları ezin, zeytinyağında az soteleyin, ceviz ilave edin, bir dakika birlikte soteleyin, ateşten alın. Otları, peynir, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırlanan karışımı kabaklara doldurun. 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika, kabaklar kızarana kadar pişirin.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.