Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad tarifi...

Şef Batu Başaran’ın hazırladığı Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad lezzetini keşfetmeye ne dersiniz?

KAÇ KİŞİLİK

1 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

60 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

450

Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta

Bourbon BBQ chicken için malzemeler

  • 200 gr tavuk göğsü
  • 15 gr rendelenmiş kuru soğan
  • 6 gr dövülmüş sarımsak
  • 45 gr esmer şeker
  • 180 gr ketçap
  • 25 gr worchestershire sos
  • 30 gr pekmez
  • 25 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 gr tuz
  • 2 gr karabiber
  • 10 gr dijon hardal
  • 3 cl bourbon viski

Texas caviar salad için malzemeler

  • 200 gr haşlanmış kuru börülce
  • 20 gr jalapeno turşu (küp küp doğranmış)
  • 50 gr kapya biber (küp küp doğranmış)
  • 60 gr kırmızı soğan (küp küp doğranmış)
  • 25 gr Meksika fasulyesi
  • 20 gr tane mısır
  • 3 gr kişniş otu (ince şerit halinde kesilmiş)
  • 1 gr tuz
  • 1 gr karabiber
  • 20 gr kırmızı şarap sirkesi ya da balzamik sirke
  • 80 gr zeytinyağı

Bourbon BBQ chicken - Texas caviar salad adım adım yapılışı

1 Tavuk dışında kalan tüm malzemeyi karıştırın ve iki farklı yere ayırın.
2 Sosun yarısı ile tavuk göğsünü marineleyip 1 gün buzdolabında bekletin.
3 Ertesi gün buzdolabından çıkardığınız tavuğun marinesini üzerinden sıyırıp zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın ve önceden ısıtılmış dökme ızgara tavada veya ızgarada altı üstü renk alacak kadar mühürleyin.
4 Ardından bir fırça yardımıyla kalan marine karışımını tavuğun iki yüzüne de iyice sürün. Hemen ardından 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika kadar pişirmeniz yeterli.
5 Texas caviar salad hazırlanışı; Sirke, zeytinyağı ve baharatlar harici tüm malzemeleri bir kapta iyice harmanlayarak karıştırın. Ardından bu karışıma tuzu ve karabiberi ekleyin.
6 Baharatları homojen bir şekilde karıştırın. Sos kabında sirkeyi ve zeytinyağını da karıştırın ve salataya döküp tekrar karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra tavuğu tabağa yerleştirebilirsiniz.